5 carti pe o insula pustie

Care sunt cele 5 carti pe care le-as lua cu mine pe o insula pustie?

1. A Moveable Feast – Ernest Hemingway. Poate cea mai placuta perioada din viata lui Hemingway si cu siguranta una din cele mai bune carti ale lui.
2. Scurta istorie a timpului – Stephen G. Hawking. E placut sa stii ca prezenta ta pe o insula pustie e la fel de relevanta pentru restul universului pe cat e un fir de nisip de pe plaja pe care stai, fata de intreaga insula.
3. Micul Print – Antoine De Saint-Exupery. Pentru ca la un moment dat, pe insula pustie, timpul va incepe sa se comprime inauntru si voi redeveni, fie ca vreau fie ca nu, copil. Iar Micul Print e manualul universal al copilului.
4. Arta Razboilui – Sun Tzu. Sper ca in sfarsit a devenit evident pentru toata lumea ca aceasta carte nu se refera decat arareori la razboi in sensul mundan, combativ si relational al cuvintului. Unicul panaceu valabil in eventualele perioade de depresie pe care le voi petrece pe insula.
5. Dune – Herbert Franke. O capodopera literara. Nu ca Jocul cu Margelele de Sticla, sauUn Veac de Singuratate nu ar fi. Dar mie Dune imi pica mai bine.

Si pentru ca voi gasi cu siguranta o cale de cheatui compania aviatica, sau transatlanticul, sau elicopterul care ma va lasa acolo si voi reusi sa fac loc pentru inca o carte, mai pun una:

5 bis. Fantastica si trista poveste a candidei Erendira si a nesabuitei sale bunici – Gabriel Garcia Marquez. Povestirile care n-au mai incaput in Macondo. Parca scrise special pentru o persoana care nu va mai incapea in lume si va fi nevoita sa traiasca pe o insula pustie.