6 Beneficii de sănătate ale râsului

Știm cu toții cât de grozav este să râzi din tot sufletul, unul din acele episoade când râzi așa de tare că nu poți să mai respiri și nici măcar nu mai scoți sunete când râzi.

Râzând împreună este o modalitate excelentă de a construi legături și de a vă simți mai aproape unul de celălalt. Râsul îmbunătățește munca în echipă, difuzează conflictele și întărește relațiile.

Dar știați că există beneficii de sănătate măsurabile la râs?

1. Reduce stresul

Acest lucru nu este surprinzător, având în vedere ușurarea imediată ce se poate simți imediat după o sesiune bună de râs. Dar râsul reduce de fapt nivelul hormonilor de stres din organism, rezultând un sentiment de relaxare sporită.

Deși efectul este de scurtă durată, terapia de râs este studiată ca un instrument de gestionare a stresului în tratamentul anxietății și depresiei. De fapt, cursurile de râs de yoga, care implică râs voluntar prelungit, câștigă popularitate pe tot globul ca mijloc de a accesa multe beneficii ale râsului asupra sănătății și bunăstării.

2. Reduce tensiunea arterială

Studiile demonstrează că râsul are un impact pozitiv asupra sănătății cardiovasculare prin creșterea fluxului sanguin și îmbunătățirea funcției vaselor de sânge. Acest lucru, la rândul său, vă poate ajuta să reduceți riscul de atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale

3. Oferă un antrenament cardio

Râsul, în special râsul prelungit al burții, este de fapt un antrenament excelent de cardio. Râsul arde aproximativ aceeași cantitate de calorii echivalentă cu o plimbare de o oră.

4. Tonifiază abdomenul

Urați abdomenele?

În timp ce acesta nu va înlocui exercițiile intenționate pentru întărirea mușchilor peretelui abdominal, râsul consistent și prelungit vă poate ajuta să tonifiați abdomenului.

5. Reduce durerea

Râsul provoacă o eliberare a endorfinelor, analgezicele naturale ale organismului, ducând la o ușurare a durerii cronice.

Râsul, de asemenea, pare să mărească nivelurile de toleranță la durere, în special când este vorba de un râs cu prietenii.

6. Creșterea bunăstarea generală

Aceleași endorfine, substanțele chimice naturale ale organismului, pot ajuta la promovarea unui sentiment general de bunăstare. Acest lucru poate explica parțial de ce medicii descoperă adesea că persoanele care au o viziune pozitivă asupra vieții tind să se descurce mai bine la lupta împotriva bolilor decât omologii lor mai negativi.

De fapt, un studiu din Norvegia a constatat că persoanele cu un simț al umorului ridicat au trăit mai mult decât cei care nu râdeau atât de mult.