Activitatea fizică bate dieta pentru menținerea greutății

Activitatea fizică regulată este mai eficientă decât o dietă restricționată pentru menținerea pierderii în greutate, potrivit unui nou studiu realizat de Universitatea din Colorado Anschutz Health and Wellness Center (AHWC) .

Acest studiu se referă la dificila întrebare de ce atât de mulți oameni se luptă pentru menținerea greutății pentru o perioadă lungă de timp, a declarat Danielle Ostendorf, profesor doctor la Centrul de Sănătate și Wellness.

În studiu, cei care au reușit să își mențină greutatea au fost cei care au reușit să dețină o greutate corporală redusă de 30 de kilograme sau mai mult timp de peste un an. În ansamblu, concluziile arată că cei care au reușit această menținere de succes a greutății au mai multe șanse să depindă de activitatea fizică pentru a rămâne în echilibrul energetic, mai degrabă decât o restricție calorică pentru a evita creșterea greutății.

Echipa de cercetare s-a uitat la cei care au avut succes în ceea ce privește pierderea în greutate, comparativ cu alte două grupuri: controale cu greutate corporală normală – indicele de masă corporală similar cu actualul al administratorilor de pierdere în greutate – și controale cu excesul de greutate / obezitate a fost similar cu indicele de pierdere în greutate înainte de creșterea în greutate a administratorilor.

Administratorii de pierdere în greutate aveau o greutate corporală de aproximativ 68 kg, care era similar cu cea a controalelor normale ale greutății, în timp ce controalele cu supraponderali și obezitate aveau o greutate corporală de aproximativ 213 de kilograme.

Constatările cheie includ:

*Toate caloriile arse (și consumate) în fiecare zi  cu ajutorul menținerii greutății au fost mult mai mari (300 kcal / zi) comparativ cu cele ale participanților cu greutate corporala normală dar nu au fost semnificativ diferite de cele ale participanților supraponderali / obezi;
În mod special, din totalul caloriilor arse, cantitatea arsă în activitatea fizică de către oamenii ce doreau să piardă în greutate a fost semnificativ mai mare (180 kcal / zi) comparativ cu cea a persoanelor fizice cu greutate corporală normală și a celor supraponderali / obezitate. În ciuda costurilor mai ridicate ale energiei de a deplasa o masă corporală mai mare la cei cu greutate supraponderală / obezitate, cei care pierdeau în greutate ardeau mai multă energie în activitatea fizică, sugerând că se deplasează mai mult;
*Acest lucru este susținut de faptul că grupul de menținere a pierderii în greutate a demonstrat, de asemenea, nivelul semnificativ mai mare de pași pe zi (12.000 de pași pe zi) comparativ cu participanții ce aveau o greutate corporala normală (9000 de pași pe zi) și participanții cu excesul de greutate / obezitate pași pe zi.
*Descoperirile sugerează că acest grup de oameni care și-au menținut cu succes greutatea consumau un număr similar de calorii pe zi, ca și indivizi cu excesul de greutate sau obezitate, dar par sa evite creșterea în greutate prin compensarea pentru acest lucru cu niveluri ridicate de activitate fizica, a spus Victoria A. Catenacci,  un medic de gestionare a greutății și cercetător la Campusul Medical CU Anschutz.