Am descoperit originea Universului!

Știți deja că Terra nu este buricul Universului și că dincolo de orizont cel mai posibil veți găsi un alt oraș sau un câmp pustiu, proprietate privată a unui mahăr. Știți, că d-aia ați fost la școală!

Vă amintiți poveștile stupide despre nașterea Universului, originea stelelor și alte mituri privind apariția Terrei și menirea omului pe pământ. Alea cu Pământul care stă pe spatele unei broaște țestoase, sau cele cu zei, dumnezei și alți sfinți care au făcut pământul în șapte zile, de parcă stăteau toți după săptămâna noastră omenească.

Mai știți și ultima teorie privitoare la apariția Universului dintr-un Big Bang, daaa…a luat careva o tigaie și a făcut bangggg cu ea și hocus pocus a apărut o lume nouă.

Dar ce nu știți este părerea mea despre toate aceste teorii, care mai de care mai științifice. Toate sunt povești. Vrăjeli de adormit copiii. Savanții noștrii habar nu au de nimic. Își dau cu părerea așa cum își dădeau și acum o mie de ani. Inventează noi și noi povești după cum le dictează opinia publică, din ce în ce mai versată în a detecta minciuni și plăsmuiri.

De ce fac asta? Păi, e simplu. Cum ar reacționa omenirea dacă nu ar exista acești îmbârligători care să îi spună: băi, dincolo de ce nu știm este o lume interesantă, cu materie întunecată și energie întunecată! Materia întunecată ține totul laolaltă, pe când energia întunecată vrea să disipeze totul! Și mai știai că Universul nostru este acum în expansiune? Această expansiune durează x miliarde de ani, apoi va urma o perioadă de contracție, apoi neutronii vor face și vor drege, iar noi între timp vom descoperi cea mai mică particulă din Univers, care va fi altă cea mai mică particulă din Univers decât particula de pe vremea lui Giordano Bruno…

Dintre toate, mie îmi place cel mai tare noua terminologie cu materie și energie întunecată: sună așa, ca o poveste cu Albă ca Zăpada pentru copii mai mari, care deja știu celelalte povești și au nevoie de unele noi. Și felul în care îmi explică ei ca la grădi că Universul ba se duce ba se întoarce, într-o mișcare ritmică foarte familiară omului, pt că seamănă cu nașterea, cu respirația, etc…

Ideea de bază este să avem mereu povești noi pentru omenire, că dacă nu le dăm ceva de făcut ăstora mici, distrug totul de plictiseală. Mai nou de exemplu mergem pe Marte, nu acum, ci în 2030. Pe vremea aceea o să fim bucuroși că cineva le spune povești noi copiilor noștri, ca să aibă și ei pe cineva care să le spună că au un viitor glorios în față.

Cred că oamenii de știință habar nu au de nimic. Pur și simplu se joacă unii cu alții. Mă uit la emisiunile Discovery și la emisiunile românești și văd aceeași diferență de spirit milenară între gândirea tehnică și gândirea magică. Ei au rachete spațiale, noi avem parașute balcanice. Ei se joacă cu fizica, noi ne jucăm cu fizicul.