Baiat cuminte, caut (f)(r)elatie serioasa!

Studenție ca a mea nu a avut nimeni. A fost un amestec de foame cumplită, credință regăsită, iubiri imposibile și prietenie adevărată. Am fost boemă așa cum nu am mai fost toată viața nici înainte, nici după aceea. Am fost actriță amatoare, scriitoare amatoare, studentă, muncitoare necalificată, voluntar în ONG-uri. Am fost o inadaptată timorată care a crescut în 4 ani cât alții într-o viață. Nu am avut bani, pile sau relații, dar am avut o prietenă adevărată!

Nici una dintre noi nu avea prieten. Eram cuminți, sărăcuțe, fără perspective. Nu eram decât cel mult o companie plăcută pentru o vreme. Dar aveam idei! Mai ales eu!

Și ne plăceau puțin riscul, aventurile, eram totuși boeme care se respectau! Prietena mea își crease un colț de rai în camera de cămin, punând hainele pe culori, aliniate la milimetru, atârnând covoare în culori pale pe pereți și împodobind rafturile pline de cărți cu tot felul de sticluțe suvenir și cu arome care mai de care mai exotice. Dar cea mai colorată ființă din toată Timișoara era tocmai ea, prietena mea. Când râdea, ieșea soarele și pe strada mea. Și nu știu de ce, dar colegii îmi spuneau că râsul ei înceta când dispăream eu din peisaj.

Eram sincer două tăntăloaice naive și idealiste, dar foarte curate la suflet. Plecam la mănăstiri pe jos mâncând doar ce aveam- pâine și mere. Stăteam la cafeneaua de pe colț ore întregi împărțind un ceai și studiind motocicliștii dn jur. Și într-una din acele zile am venit cu ideea creață de a suna la rubrica matrimoniale din ziar. Ce aveam de pierdut?

Și am sunat, ne-am întâlnit cu băieții și fiecare a avut parte de soarta ei unică. Respectiv ea s-a întâlnit cu un tip care a plimbat-o cu un BMW și care i-a spus povestea bine știută că niște amici i-au pus anunț în ziar (aceiași amici se întâlneau oare cu fetele agățate?). Eu, ca inițiatoare a isprăvii, m-am ales cu un tip care își dorea o relație serioasă, care se plângea de fetele neserioase (mie îmi crescuse inima precum aluatul de cozonac), și care mi-a arătat pe ecranul telefonului cum arăta pentru el o relație serioasă: fix ca o felație serioasă!

Am renunțat la găsirea marii iubiri prin anunțurile matrimoniale din presa scrisă. Ea s-a căsătorit după câțiva ani cu un tip din orașul natal, un tip îmbrăcat în negru care a luat-o de cotul mâinii și i-a spus: tu vei fi soția mea!, iar eu în dulcele stil clasic am căutat pe anunțurile matrimoniale din online tipi care doreau relații serioase în accepțiunea normală a cuvântului. Dar despre celelalte căutări, poate, în altă poveste…