Belle de jour – aventurile intime ale unei prostituate de lux londoneze

Cartea, tradusa si publicata la noi de Editura Trei, este un blog. Care ar fi luat si un premiu: The Guardian Weblog Award. Blogul e15 inca alive and kicking… Se pare ca o sa faca si un fel de aventurile intime “reloaded”, ca deh, blogul nu se opreste niciodata, atata timp cat ai cititori. Si Belle de jour (psuedonim, bineinteles) are cica vreo 15.000 de cititori pe zi. O fi A-list blogger?

Primul lucru pe care am sa vi-l spun despre carte e ca e buna. Al doilea, ca nu cred ca autorul este o femeie. Si al treilea, nu cred ca este, a fost, sau are intentia de a deveni, in vreun fel sau altul, curva… Pentru ca inca nu se stie cine e aceasta Belle de jour. Secret bine pazit care creste cozile la librarii si cititorii pe blog. Cu cat misterul e mai mare cu atat cresc vanzarile.

Buoon, si despre ce e voba in carte? Despre o curva de lux, evident. Se vorbeste despre sex? Din cand in cand. Mult prea rar fata de ce se promite in titlu. E rau? Nu, dimpotriva. Restul textului e umplut intr-un stil cvasi-memorialistic care sunt sigur ca i-ar placeatextier-ului, cu marturisiri, idei, critici sau pur si simplu crampeie din viata londoneza…

Mici citate: “Analul e noul negru” (The anal is the new black, aluzie la celebrele cuvinte ale lui Coco Chanel care sustinea ca negrul este culoarea intotdeauna la moda, de aici, orice lucru care este the new black, este cel mai moda…).

“Nu primesc carti de credit. Unde sa tin aparatul de verificat?”.

“[…]Faci sex pe bani ca sa-ti castigi existenta – ce te-ai asteptat, sa fii considerata “consultant in probleme de distractii erotice”? “Terapeut sexual” nu ar suna asa de rau, totusi”.

Cartea, dincolo de subiect sau realizare, arata in primul rind unde se poate ajunge de la un blog, desi si eu, din cand in cand, am momente in care le urasc…