Bun venit in tara cu prosti!

Am primit de la un coleg de birou un link către un articol care pur şi simplu m-a încremenit: am aflat cu stupoare că, în următorii ani, 90% din populaţia lumii trebuie să fie exterminată, pentru că oamenii dăstepţi au descoperit un lucru esenţial pentru viitorul umanoizilor. Şi acest lucru esenţial, coroborat cu marea descoperire este acela că pentru a înlătura o catastrofă, trebuie să produci două, dintre care ultima să fie mai mare decât prima şi să aibă o scuză inventată şi pusă bine de-o parte.

Astfel mi-a intrat în sânge  un misterium tremendum exacerbat, ştiind că nu mă voi afla cu siguranţă între cei 10% care-şi vor salva familiile şi SUV-urile de la exterminare. Pe motive lesne de înţeles.

Geniul care a descoperit toate acestea este, culmea, un român. Doar marile descoperiri care au influenţat cu adevărat istoria omenirii au fost făcute de români, doar că nu li s-au recunoscut meritele de către celelalte ţări geloase pe intelighenţia intra-carpatică. Monsieurul în cauză se numeşte Mircea Chelaru şi a fost mare şef de stat major în armătuţa României, actualmente general în rezervă cu patru stele la epoleţi şi-o pensie cât căciula lui Coşbuc.

Şi omul acesta care a băgat frica în mine declară aşa:

“Virusul A(H1N1), ca orice tulpină mutantă (limbaj dă specialist, frate), se poate produce în orice laborator cu dotări de nivel mediu. Sunt convins că gripa porcină este exclusiv un produs de laborator, ca şi Ebola sau ca SIDA, şi nu poate scăpa de sub control decât dacă i se dă drumul (sper că aţi înteles eufemismul). Scopul: într-un fel sau altul, trebuie să izbucnească o pandemie prin care să fie nimicită 90% din populaţia lumii. Există declaraţii şi studii pe această temă, adică cei implicaţi s-au demascat deja” (ha, ha, ha, ce prostuţi!).

Care e logica acestui genocid? Generalul Chelaru spune că, în conformitate cu studiile OPEC, resursele cunoscute de petrol însumează 1.600 de miliarde de barili. În anul 2.000, se ajunsese la un consum de 30 de miliarde de barili pe an. În anul 2010, se preconizează un consum de 100 de miliarde de barili pe an. În acest ritm, peste 15 – 20 de ani, omenirea nu va mai avea petrol. Adică dispare civilizaţia hidrocarburilor. Asta nu înseamnă însă doar colapsul producţiei de energie termică şi al motoarelor cu ardere internă, pentru care există deja alternative.

Prin urmare, dacă se termină petrolul de la ăi cu turbane, am îmbulinat-o rău de tot. Adică trebuie să murim ori să lăsăm pe cei care au puterea în mâni să ne facă harakiri cu AH1N1, gripă porcină sau pur şi simplu să ne gazeze cu ultimele rezerve. Scenariul pus la cale de ăi mari e acest virus care poate crea o pandemie globală şi care poate zătoni cimitirele cu leşurile noastre în câteva luni.

“Pentru a preveni foametea, va fi sacrificată o parte a populaţiei. Sună cinic, dar acestea sunt datele problemei” (suntem şi siguri pe ce spunem, ce naiba!), a adăugat Mircea Chelaru.

Deci după ce umanul a răzbit izgonirii din rai (cu moralul la pământ, căci s-a trezit dintr-o dată tâmp că i s-a urât cu binele), după ce a trecut de la stadiul de vânat la etapa de vânător, după ce a inventat roata şi mersul pe jos, a trecut printr-o antichitate călărită de robia unor popoare peste altele, a răzbătut un ev mediu plin de ezoterisme, blesteme şi inchiziţii, apoi a trecut prin două războaie mondiale ucigătoare la propriu de conştiinţe, apoi şi prin 50 de ani de comunism (cazul românesc) i-a venit săracului vremea să se dea de ceasul morţii că va fi exterminat. De ce? Că aşa vor marii maeştri ai noii ordini mondiale, cei din filmele cu Tom Hanks şi cu Vaticanul, care pun la cale executarea proletarilor.

Eu îmi pun serios întrebarea dacă nu cumva avem de-a face cu un alt Pavel Coruţ sau chiar cu un Dan Brown deghizat în Petre Ispirescu.

Mi se pare penibil de riscant pentru integritatea conştiinţei unui om de armată să iasă în faţa opiniei publice cu reflexiile unui dereglat în idei. Prin anii ‘90 circulau nişte articole în presă în care se spunea cu exactitate de unde va porni Apocalipsa, cât va ţine sfârşitul lumii, câţi vom scăpa dacă urmăm reţeta de supravieţuire în caz de potop şi alte aberaţii provenite din minţi bolnave, date publicului avid de senzaţional de alte minţi de redactori şefi şi mai bolnave. Toate însă porneau din Românica.

Am înţeles paranoia din anii de dinainte de 2000, când se va fi fost împlinit mileniul şi ceasurile omenirii nu erau programate să treacă şi în mileniul 3. Am înţeles propovăduirile sutelor de culte neverificate la etaj şi fără revizia tehnică periodică la zilele mintale, care aşteptau sfârşitul lumii în noaptea dintre anii ‘99-2000 cum aştept eu concediul de anul viitor, am înţeles menirea unor retarzi de a semăna panică printre oameni cu nu ştiu ce mahăr de asteroid care se va pupa cu pământul. Dar asta era febra trecerii dintre milenii.

Acum nu mai e nevoie de venirea mileniului 4 ca să creăm scenarii apocaliptice. Se pare că odată la 10 ani, în mintea conspiraţioniştilor se naşte dorul după apocalipsă. Astăzi avem toate ingredientele necesare pentru a crea astfel de scenarii: petrolul e pe terminate (dar americanii distrug maşinile bio), SIDA nu are leac (pentru ca milioanele de dolari nu se cheltuiesc pe descoperirea vaccinului, ci pe studii privind influenţa razelor de lună asupra cizmelor de gumă), cancerul nu se poate vindeca (pentru că cercetătorii ne-au plecat la muncă în Spania pe salarii mai bune), iar pandemia de gripă porcină va pune la pământ omenirea (pentru că specialiştii n-au căutat antiviruşi, ci au montat silicoane pe bordul vedetelor şi şi-au luat bănuţii).

Sincer, cred că minţile odihnite ale celor care au muls instituţiile statului până la pensie (şi puţin după aceea) încearcă să ne facă să tremurăm la vorbele lor, aşa cum odată făceau soldăţeii ţigani caca la pantalon când venea generalul în inspecţie la bocanc. Dacă acum nu mai merge cu ordinele, inventăm scenarii apocaliptice. Măcar Libertatea să ne bage în seamă şi siliconaţii-mintal care o citesc.