Ce este depresia?

Depresia clinică sau numită sub altă formă depresie biologică se referă la același lucru: pacientul se simte trist și deprimat pentru o lungă perioadă de timp, de la câteva săptămâni sau poate chiar luni bune. Acest sentiment este cel mai adesea însoțit și de un sentiment de disperare, de lipsă de energie și de plăcere de a se bucura de lucrurile care odată aveau un impact pozitiv.

Simptomele depresiei pot avea multe forme și experiențele de la individ la individ sunt diferite. O persoană care suferă de această tulburare poate să nu pară tristă în fața altora. În schimb, ei se pot plânge de modul în care nu pot face nimic sau se simt complet nemotivați să facă ceva. Chiar și lucrurile simple precum ar fi îmbrăcarea de dimineață sau micul dejun pot deveni mari obstacole în viața de zi cu zi. Oamenii din jurul lor, cum ar fi prietenii și familia lor, observă aceste schimbări. Adesea doresc să îi ajute, dar nu știu cum.

Potrivit Institutului Național de Sănătate Mintală, factorii de risc pentru depresie pot include un istoric familial al tulburărilor de dispoziție, modificări majore ale vieții, traume, alte boli fizice (cum ar fi cancerul) și chiar anumite medicamente. Dar astăzi, cauzele depresiei rămân în mare parte necunoscute.

Indiferent de cât de lipsite de speranță se poate simți situația, oamenii își pot îmbunătăți starea cu ajutorul unui tratamentul și cei mai mulți acceptă astfel de ajutor. Cheia pentru un tratament de succes depinde de obicei de persoana care recunoaște că există o problemă, dar și respectă  planul de tratament convenit cu medicul specialist. Acest lucru poate fi mult mai dificil pentru cineva care este mult mai deprimat decât pare, iar răbdarea este o necesitate de bază atunci când încep tratamentul.

Recuperarea dintr-un episod depresiv necesită timp, precum și dorința de schimbare. Foarte importantă este comunicarea cu persoanele apropiate prin împărtășirea sentimentelor și despre găsirea unui sprijin emoțional . Mulți oameni își încep călătoria de recuperare prin vizitarea medicului de familie pentru un diagnostic inițial. Un astfel de profesionist poate ajuta, de asemenea, să  recomande un medic specialist.

Unii oameni preferă să înceapă recuperarea prin citirea unor cărți recomandate despre depresie sau prin aderarea la diverse grupuri de asistență online pentru această condiție. De asemenea, aceștia pot consulta diverse biblioteci completă de depresie pentru informații și resurse suplimentare.