Cu Orlando la circ!

Zilele acestea sunt prin capitală și m-am gândit să mă duc la circul Orlando. Auzisem destul de multe păreri bune despre ei și eram curioasă.

(Dar adevăratul motiv pentru care m-am dus a fost că am vrut să fac o comparație cu Circo Las Vegas, pe care i-am văzut anul trecut și de pe urma cărora am rămas cu niscai sechele.)

Prima impresie la Orlando a fost sala plină. Arhiplină. E prima oară în viața mea când văd sală arhiplină la circ. Ca să ma credeți, am pus poza la inceput. Pe parcursul spectacolului, mi-am dat seama de ce e sala plină.

Programele sunt alese pe sprânceană, prezentatorul vorbește clar românește, iar dresurile sunt făcute cu talent, umor și vervă. Da, vervă! Caii au mers câte doi, câte trei sau în picioare, leii au sărit prin cerc și au făcut giumbușlucuri, acrobații au zburat prin aer, puștiul mexican a făcut jonglerii cu limba, aruncând în aer mingiuțe galbene care săreau ca torpilele, oamenii se jucau cu focul precum veți vedea mai jos iar Orlando a făcut un număr interesant de echilibristică, destul de periculos!

Per ansamblu, am simțit că circul are un viitor. Se simte un management inteligent și profesionalism. La final, întreaga echipă a fost invitată pe scenă și ne-am aplaudat reciproc, așa cum se face la un spectacol de calitate. Am văzut că artiștii aceia sunt și ei mulțumiți de ce au făcut pe scenă și…m-am simțit bine echilibrată emoțional. Satisfăcută și nepăcălită. Am simțit că am fost la circ, nu la o agenție matrimonială. Că oamenii se respectă pe aici și că am venit să văd un spectacol de calitate, nu să asist la fricțiuni și tensiuni inutile!

Să știți că e mare lucru să te duci la un spectacol și să nu dai peste șnapani. În zilele de azi, mulți apelează la șarm și la minciună pentru a scoate bani din buzunarul oamenilor. Când văd astfel de manifestări, plus animale neîngrijite și oameni deprimați, mai tare mă întristez și devin obsedată de problemele altora. Dar și de aici putem învăța! Eu, spre exemplu, consider că am învățat să disting un spectacol bun de un spectacol prost. Orlando- bun.