Cum ar trebui sa fie meniul unui restaurant?

Restaurantele de renume sau chiar si cele noi par a fi cat se poate de promitatoare. Organizarea poate fi exceptionala, spatiul este bine ingrijit, cu ambient placut si decoratiuni care mai de care mai sofisticate si mai atractive. Totusi, nu acesta este principalul motiv pentru care venim intr-un restaurant de pretutindeni, fie ca e un restaurant nunta din Bucuresti sau alt oras. Meniul e motivul ce ar trebui sa ne convinga sa facem selectia intre restaurante.

1. Originalitatea

Casa Mino - restaurant pentru nuntaMeniul ideal ar trebui sa dispuna de un echilibru intre mancaruri unice si preparate vechi, preferate de cei ce nu tind in mod special sa incerce gusturi noi. Ia in considerare un burger, spre exemplu. Il poti oferi intr-o maniera clasica, dar poti sa concepi unul care sa fie in stransa legatura cu tematica restaurantului.

2. Versatilitatea

Asta presupune ca niciun preparat din meniu nu ar trebui sa ramana singur. Daca oferi separat o friptura, asigura-te ca aceasta este inclusa si in alte preparate sau in oferte speciale.

3. Preturi corecte si accesibile

Se presupune ca restaurantul ar trebui sa genereze profit, insa unele se folosesc mai mult de tipul de persoane care aleg sa il frecventeze si sa mareasca sau micsoreze preturile ghidandu-se dupa acest aspect. In mod normal, preturile ar trebui sa fie concepute in asa fel incat sa acopere costurile de productie si sa reuseasca sa genereze un profit convenabil.

4. Usor de preparat

Mancarurile rafinate si complexe vor dura mult timp pana vor fi preparate. Asteptarea este adesea principalul inconvenient al clientilor. Incearca sa ai un meniu cat mai simplu si gustos. Oamenii vor fi constienti ca nu le puteti oferi un fel de mancare de standarde inalte intr-un timp foarte scurt si vor intelege de ce abordati simplitatea.

5. Text usor de citit

Fonturile cu care sunt scrise produsele le vor da mari batai de cap atat clientilor, cat si angajatilor, la fel si abundenta de detalii. Incercati sa oferiti doar denumirile de care au nevoie, iar cei interesati de detalii vor intreba cu siguranta.

6. Numar de preparate usor de gestionat

„Limita e la cer” nu e o expresie tocmai potrivita cand vorbim de marimea meniului. Evita tentatia de a oferi o selectie prea vasta de preparate, astfel vei fi nevoit sa faci o mare risipa de mancare la sfarsitul zilei. De asemenea, ia in considerare si ce tipuri de mancare iti permit dotarile din bucatarie sa faci.

7. Trebuie sa stii cand sa imbunatatesti meniul

Niciun meniu nu poate fi fixat pentru totdeauna. Pentru a-ti mentine costurile mancarii verificate in permanenta si pentru a le gestiona incat sa acapareze necesitatile de intretinere ale restaurantului, ar trebui sa reanalizezi meniul cel putin o data pe an. Asta nu inseamna ca trebuie sa rescrii intreg meniul sau sa adaugi toate retetele noi. Trebuie doar sa te asiguri ca preturile sunt acolo unde trebuie si sa scoti preparatele care nu se vand.

8. Sa stii ce trebuie sa nu ai pe meniu

Exista o lista imensa cu lucruri de evitat, precum fonturi greu de citit sau descrieri incoerente ale produselor. Adu-ti aminte ca meniul e ca un ambasador pentru restaurantul tau si trebuie sa pui tot ce ai mai bun in fata.

Leave a Reply