Cum tai lemnul folosind diferite unelte electrice

Ai vrut vreodata sa stii care este cea mai buna unealta pentru a face o anumita sarcina? Sau daca tot ai unealta sa o si folosesti cum trebuie pentru a avea randament maxim? Uneltele electrice sunt create sa-ti faca viata mai usoara. De aceasta data vorbim de uneltele care te ajuta sa tai mai usor, mai rapid si mai precis lemnul.

Fierastraul pendular

Anumite lame s-ar putea sa fie facute pentru a taia anumite tipuri de lemn(mai mult sau mai putin dur). Discutam intai despre pendular deoarece este una dintre singurele unelte electrice care pot taia linii drepte si curbe.

Fierastraul circular

Circularele sunt adesea folosite pentru a taia nu doar lemn, cat si placaj, materiale plastice mai dure si metale. E bine sa pui bucata de lemn pe o alta suprafata cu rol de masa si sa te asiguri ca nu tai  altceva in afara de ceea ce trebuie. Fierastraiele circulare sunt excelente pentru taierea lemnului.

Fierastraul sabie

Aceste fierastraie sunt mai mult folosite pentru lucrarile in care se intentioneaza demolarea sau demontarea anumitor obiecte, nicidecum in construire. Se intampla asta pentru ca e simplu sa tai ceva cu un fierastrau sabie, e rapid si nu prea sunt recomandate pentru a taia ceva atunci cand ai nevoie de precizie maxima.

Oamenii obisnuiesc sa le foloseasca pentru a scoate rapid o margine de fereastra, spre exemplu, sau chiar pentru a taia radacini de copaci sau chiar crengi. Ganditi-va ca puteti asimila fierastraul sabie cu o drujba cu putere redusa.

Din cauza formei si a greutatii sale fierastraiele de tip sabie te pot ajuta sa tai obiecte in locuri si in pozitii unde alte fierastraie nu te-ar putea ajuta. Acest fierastrau, in ciuda faptului ca este mic, trebuie tinut cu ambele maini pentru a putea fi folosit corespunzator.