Cuptoarele inteligente oferă mai mult confort în bucătărie

Cui nu i-ar prinde bine o mână de ajutor în bucătărie? De la gătit și până la controlul de la distanță, cuptoarele incorporabile smart îți oferă ajutor deplin. Deși la noi nu sunt încă foarte populare cuptoarele smart sau electrocasnicele smart, o să scriu câte ceva despre cele mai bune electrocasnice dotate cu această tehnologie ce se găsesc la nivel mondial.

Cuptorul numit “June”

Inițial, acest cuptor a fost menit să fie un primul cuptor cu convecție care poate fi ținut pe blatul de bucătărie. Ca forma, se aseamănă destul de mult cu un cuptor cu microunde. În timp, mai exact la scurt timp după apariția primului model, a fost lansată și o versiune incorporabilă numită June Oven Pro. Ce a rămas neschimbat la cea de-a doua versiune este faptul că June este unul dintre cele mai inteligente aparate de gătit existente, dacă nu chiar cel mai inteligent.

Nu doar că îți oferă toate setările pe care te-ai fi așteptat să el aibă un cuptor cu conexiune Wi-Fi, dar ceea ce îl face cu adevărat special este faptul că poate să determine singur ce mâncare gătești și să aleaga temperatura optimă. O cameră HD în interior, alături de un sistem de identificare al mâncării, acestea împreună reprezintă secretul cu care June identifică mâncarea și pornește un program de gătit care nu are nevoie de preîncălzire.

Cuptoarele și aragazurile inteligente de la GE

GE, sau General Electric, una dintre cele mai mari companii din lume, au trecut nu de foarte mult timp la producția de aragazuri și cuptoare incorporabile cu tehnologia Wi-Fi, permițându-i utilizatorului să se folosească de avantajul de a se putea conecta la dispozitive care să permită controlul de la distanță al electrocasnicului tău. Există o aplicație pentru mobil numită Ge Appliances Kitchen App prin care oamenii își pot preîncălzi cuptorul și schimba temperatura de oriunde în lume, ceea ce înseamnă că poți să preîncălzești cuptorul cât timp tu ești încă la supermarket.

Cuptoarele și aragazurile au un buton special pentru controlul de la distanță, ceea ce înseamnă că poți avea cuptorul oprit, dar important e să-ți aduci aminte să lași funcția de remote control pornită atunci când pleci de acasă.