Curatarea laptop-ului – conditii si caracteristici

Specialistii ne recomanda sa ne curatam laptop-ul cel putin o data pe an. Costul pentru o astfel de operatiune nu este foarte mare, astfel ca poti merge la un service specializat, unde actiunea va dura maxim o zi. Aici depinde foarte mult de timpul pe care il au la dispozitie specialistii de la service-ul la care ai apelat. Daca ai nevoie urgent de el, poti vorbi cu acestia si le poti prezenta situatia; in felul acesta, vei putea recupera dispozitivul in aproximativ 2 ore.

De ce sa imi curat laptop-ul de praf?

Pentru ca procesorul si placa video trebuie sa lucreze la o temperatura optima pentru a rezista pentru cat mai mult timp. Astfel, pentru a prelungi durata de viata a dispozitivului tau, este bine sa mergi cu el la un service laptop, cel putin o data pe an sau atunci cand constati o serie de probleme conexe.

Cand apelez la service?

In afara de perioada standard de pana la un an, in care este esentiala o sesiune de curatare, care include si schimbarea pastei termoconductoare, astfel incat sa nu te confrunti cu defectearea placii video sau a altor componente. De ce trebuie schimbata pasta? Pentru ca, in timp, praful se depune pe ea, iar consistenta de pasta se intareste si nu mai indeplineste aceleasi sarcini pentru care a fost creata. Astfel, la fiecare sesiune de curatare, pasta trebuie inlocuita cu una noua, cu textura originala.

Cand ventilatorul se tureaza la maxim atunci cand efectuezi o serie de actiuni care il solicita mai mult: de exemplu, atunci cand incarci un film. Poti observa cu usurinta acest lucru, pentru ca, in momentul in care ventilatorul porneste la viteza maxima, scoate un sunet, care poate fi auzit fara probleme.

Cand se inchide dintr-o data, curata praful din laptop. In momentul in care dispozitivul isi opreste toate functiile si nu mai poti sa il deschizi in niciun fel, aceea este modul lui de siguranta. Este semnul ca radiatorul s-a incalzit prea tare si nu se mai poate aerisi.

Pentru dispozitivele noi, aceasta actiune trebuie realizata dupa incheierea garantiei. Laptop-urile sunt concepute din ce in ce mai slab din punct de vedere al componentelor de racire, astfel ca trebuie sa le acordam o atentie deosebita in momentul in care acesta iese din garantie. Mentenanta este foarte importanta pentru ca ea poate prelungi durata de viata a unui astfel de dispozitiv.

Daca il folosesti pentru a te juca o serie de jocuri, este normal sa se supraincalzeasca mult mai usor. Dispozitivul este solicitat in mod continuu, astfel ca si placa video si procesorul sunt suprasolicitate. De aceea, este necesar sa mergi la un service laptop mai des daca esti gamer.

O actiune de indepartare a prafului presupune indepartarea acestuia, recalibrarea ventilatorului si schimbarea pastei termoconductoare.

Acestea sunt conditiile pe care trebuie sa le respecti daca iti doresti sa te bucuri de dispozitivul tau preferat pentru cat mai mult timp. Oricat de bun este un laptop, el are nevoie de o atentie deosebita din partea noastra, astfel ca trebuie sa investim timp in mentenanta.