De ce a devenit un trend sa porti smartwatch?

Ideea de smartwatch a devenit tot mai populara in randul celor care nu se declara impatimiti infocati ai ceasurilor. Cu toate acestea, multi testeaza cele mai recunoscute branduri producatoare, fiind iîn permanenta in cautarea ceasului ideal care sa le arate valentele ritmului cardiac sau sa urmareasca progresul caloriilor.

Printre  impatimitii acestui gadget se numara atat femeile, responsabile in privinta aspectului fizic, dar si barbatii, care vor sa afiseze intotdeuna o imagine intretinuta si ingrijita. Presupusa bratara pe care o poarta in jurul incheieturii face mai mult decar ar fi chiar ei capabili, in sensul in care asigura o excelenta monitorizare  a nivelul lor de activitate si implicarea in activitati de fitness.

Primul smartwatch aparut pe piata a conturat controverse in jurul sau, in masura in care nimeni nu putea intelege cum de un accesoriu atat de mic putea colecta atat de multe informatii, sincronizandu-se in permanenta cu celelalte gadget-uri detinute de utilizator. Acum se poate vorbi de zeci, chiar sute de modele, fiecare dintre acestea fiind investite cu specificatii clare, dar distincte de la caz la caz.

Popularitatea unui smartwatch se masoara in termeni de eficienta. Mai departe, cat de eficient este se poate aprecia in functie de ce si cat poate masura, iar cele mai peerformante astfel de gadget-uri sunt extrem de utile in administrarea contabilitatii caloriilor. Vreti sa stiti cat de multe calorii ardeti in timp ce lucrati sau cati pasi ati efectuat intr-o zi obisnuita? Cât de bine dormi? Desi majoritatea smartwatch-urilor fac o treaba decenta pentru fiecare dintre aceste necesitati, unele sunt concepute special pentru fitness (masurarea zonelor de ritm cardiac si timpii dedicati), in timp ce altele sunt concepute pentru a va oferi o retrospectiva a rutinei obisnuite (numarul de pasi si calitatea somnului).

Smartwatch-ul poate fi purtat ca atare, dand impresia unei bratari investita cu un usor aspect tehnic, sau poate fi ajutat de celelalte elemente din tinuta sa arate profi. Desi ceea ce va intereseaza este ca acesta sa “isi faca treaba”, nu trebuie sa scapati din vedere nici aspectul estetic, iar la capitolul acesta multitudinea de nodele disponibile va sar in ajutor.

Inainte de a va gandi la culori si stiluri, faceti o lista cu atributele pe care doriti sa le cuprinda viitorul smartwatch pe care planuiti sa-l achizitionati. Luati decizia in conformitate cu asteptarile, nevoile si, nu in ultimul rand, bugetul disponibil, fiindca indiferent de contextul in care va fi purtat, acest smartwatch va va cuantifica succesele inregistrate in sala de fitness sau in cadrul plimbarilor lungi si dese, indexand fiecare pas important pe care il faceti pentru a va mentine in forma.