De ce avem nevoie in mod emotional de discutii marunte?

Nu este nimic marunt si insignificant in legatura cu discutiile marunte, banale. Definite ca fiind o conversatie plicticoasa despre chestiuni neimportante, folosita in special la ocazii sociale, discutiile mici au fost adesea vazute intr-o maniera peiorativa sau constrangatoare.

De fapt, aceste discutii au un sens mult mai larg. Indiferent daca ii iubim sau ne temem, indiferent daca ne servesc ca un instrument sau pentru a evidentia in cele din urma anumite trasaturi, ne folosim de aceste discutii mici pentru a satisface nevoile psihologice importante.

De exemplu, la un moment dat ti-ai intrebat partenerul de viata daca ar fi dispus sa se casatoreasca cu tine si sa intemeiati o familie impreuna.

Cel mai probabil, ai folosit ceea ce se considera a fi vorba de mici discutii pentru a arata interes si pentru a lega o conexiune initiala. De asemenea, este posibil, fie ca sunteti timizi sau indrazneti, ca atunci cand va aflati intr-o sala de asteptare, in aeroport etc. sa te angajezi in astfel de discutii marunte cu necunoscutii pentru ca timpul sa treaca mai repede.

Reglementarea anxietatii joaca un rol major in vietile noastre, iar aceste discutii mici ne ajuta mult in acest context.