Despre tulburări de personalitate

Tulburările de personalitate formează o clasă de tulburări psihice care sunt definite de modelele de gândire și de comportament riguroase, de lungă durată. Din cauza inflexibilității și a permeabilității acestor tipare, ele cauzează probleme serioase în viața unei persoane din când în când. Potrivit Asociației Americane de Psihiatrie, tulburările de personalitate au grupuri de caracteristici care împărtășesc teme sau elemente comune. În timp ce majoritatea oamenilor recunosc trăsături de sine în multe tulburări de personalitate, o persoană care se califică pentru o diagnosticare a tulburărilor de personalitate va prezenta multe trăsături ale unei tulburări. Aceste trăsături cauzează probleme importante în viața persoanei.

Tulburările de personalitate sunt văzute de profesioniști și cercetători ca un model durabil al experiențelor și comportamentelor interioare care se abat semnificativ de la așteptările culturii individului. Aceste modele sunt inflexibile și apar în multe situații. Debutul modelului poate fi urmărit cel puțin până la începutul maturității. Pentru a fi diagnosticată ca o tulburare de personalitate, un tipar de comportament trebuie să provoace primejdie sau deficiențe semnificative în situațiile personale, sociale și / sau ocupaționale.

Aceste tulburări, de obicei, nu sunt diagnosticate până când un individ nu este un adult tânăr, adesea nu până la vârsta de 20 ani sau chiar 30 de ani. Majoritatea persoanelor cu tulburări de personalitate duc o viață destul de normală și adesea caută doar tratament psihoterapeutic în perioade de stres crescut sau cereri sociale. După cum am menționat mai devreme, majoritatea oamenilor se pot referi la unele sau la toate trăsăturile de personalitate enumerate. Diferența importantă este că nu afectează funcționalitatea zilnică a majorității oamenilor, în măsura în care cineva ar putea fi diagnosticat cu una dintre aceste tulburări. Tulburările de personalitate tind să fie o parte intergrală a unei persoane și, prin urmare, sunt dificil de tratat sau „vindecat”.

Dacă sunteți interesați de acest subiect,  și doriți să aflați mai multe despre trăsăturile și caracteristicile personale normale,puteți efectua testul de personalitate psihică.