Diferite ca ziua și noaptea: îmbrățișând individualitatea oamenilor de culoare

Condițiile sociale și politice care ne-au stimulat diferențele rasiale au existat în urmă cu mult timp în Statele Unite. Istoria americană este plină de astfel de perioade (de exemplu, sclavia) care a contribuit la atenuarea progresului cetățenilor săi de culoare. Acest fapt este incontestabil și nu poate fi discutat de la distanță. Ceea ce este discutabil, cu toate acestea, este modul în care anumiți cetățeni negri și familii de culoare particulare au răspuns acestor perioade. Răspunsurile făcute caracterizează și delimitează linia dintre cei care s-au implicat și cei care nu.

Ar fi pur și simplu lipsă de respect să afirmăm că toți am fost afectați în mod similar sau în mod egal de aceste perioade și de amenințările lor. Atributele caracterului, cum ar fi rezistența (la descurajarea repetată) și rezistența (în fața obstacolelor viitoare) contribuie foarte mult la abordările noastre individuale în perioade și amenințări dificile. Aceste atribute se manifestă diferit între fiecare dintre noi și pot fi chiar diferite în fiecare dintre noi în situații variate.

Modul în care noi, ca oameni, reacționăm individual, este influențat de mulți factori. În esență, în timp ce amenințările noastre au fost frecvente, răspunsurile noastre nu au fost. De exemplu, unele persoane pot manifesta depresie, sentimente de izolare și scăderea stimei de sine ca reacție la ceea ce percep ca circumstanțe de viață incontrolabile. Ei pot adopta și modela pentru copiii lor un sentiment de neputință și o poziție inactivă în fața unei astfel de adversități. Alții, în aceleași condiții, pot manifesta rezistență, forță și unitate sporită. Ei își pot dubla eforturile și, probabil, adoptă și modelează pentru copiii lor o poziție plină de speranță și activă în fața adversității.

Unele persoane de culoare slăbesc individualitatea, amploarea și variabilitatea. Ei se străduiesc, și îi obligă și pe ceilalți să se străduiască să ajute la omogenizarea diferențelor rasiale. În cele din urmă, sunt întârzieri în succesiunea rasei la aspecte legate de caracter. Insistența asupra conceptului de diferențe rasiale a devenit, prin rasism și prin greșelile proprii, un truism cultural pentru societatea americană în mod specific și pentru lume în general.