Dupa ce criterii aleg o drujba?

Fie ca esti doar un pasionat taietor de lemne, fie ca iti castigi existenta din taierea acestora sau lucrezi la ocolul silvic cu siguranta te intereseaza sa stii carea ar fi criteriile de selectie ale instrumentelor pe care le folosesti.

In functie de suprafetele taiate, tipul de lemn, sau scoartele copacilor ai nevoie de instrumente personalizate, iar diversificarea pare sa joace un rol foarte important aici.

Fiecare producator de drujbe profesionale ieftine are ceva specific al sau, dar care pentru noi nu poate fi de ajutor.

Asadar, ai nevoie de cunostinte tehnice pe masura pentru a stii ce este mai bun in munca ta, atat in ceea ce priveste raportul performanta-timp, cat si in ceea ce priveste raportul calitate-pret sau cel de intretinere.

Astfel, mai jos iti prezentam cateva segmente ce tin de drujba, care pot spori performantele tale sau iti pot da batai de cap.

Motorul – cu cat are mai multe trepte cu atat poate dezvolta mai multa putere inca de la niveluri joase. Exista suprafete de lemn robuste, pe care trebuie sa aplicam mai multa putere, iar daca drujba noastra este limitata in acest sens, ar putea avea serioase probleme atunci cand vine vorba de supratensionare.

Lamele- pe sina de ghidaj este de preferat ca o lama sa aibe cat mai multi dinti pentru a aplica taieri uniforme si performante.

Carburantul – trebuie sa citim foarte atent materialele care ne ofera instructiuni despre carburant. De obicei acesta este o combinatie de ulei si benzina, insa oricare alte combinatii sau impuritati pot da valori pe cititori eronate si sa ne indice cum ca acesta se termina mai repede sau exista anumite bruiaje.

In cazul nefolosirii drujbei pe timp indelungat – este de preferat sa nu se pastreze combustibil in interiorul drujbei, iar acesta sa fie scos in timp util.

Pentru acest lucru se lasa drujba sa mearga pana valorile ajung aproape de 0, iar lantul trebuie scos si depozitat intr-un loc ferit de prea mult soare sau temperaturi joase, lucru care ajuta la prevenirea unor fenomene precum ruginirea.

De asemenea, pe langa cele exprimate mai sus este de o deosebita importanta mentenanta si intretinerea drujbei la cel mai inalt nivel. De cele mai multe ori se pune accent pe alternative de inlocuire ale pieselor daca acestea sunt uzate sau daca se doresc performante mai mari.

In acest lucru,  specializate sunt magazinele de referinta din mediul online care ofera produse originale la cele mai bune preturi, in unele cazuri fiind discounturi si de 30% sau transport gratuit!