Efectele mediului asupra minții și a corpului: scutirea depresiei

Natura este un aspect important al vieții noastre de zi cu zi, care este adesea luat în considerare. Acum, în societatea noastră bazată pe tehnologii, suntem deseori izolați de natură, iar momentele în care ne aflăm în natură, nu putem să le apreciem în întreaga lor splendoare. Este greu să vă separați cu adevărat de restul lumii, având în vedere că suntem întotdeauna „activați”. Efectele acestui lucru se dovedesc a fi benefice pentru bunăstarea voastră generală și pentru claritatea emoțională.

„Noi toți suntem o parte a naturii. Suntem născuți în natură; corpurile noastre sunt formate din natură; trăim după regulile naturii „, scrie dr. Wesley P. Schultz, profesor de psihologie la California State University San Marcos. De ce atunci evităm natura? Schultz explică faptul că, din punct de vedere istoric, era necesar ca noi să fim în natură – am vânat, am trăit, am socializat și am călătorit în natură. Pe măsură ce am progresat și am devenit mai avansați din punct de vedere tehnologic, am devenit mai închiși – trăind, socializând și călătorind predominant în medii create de om (Schultz, 2002).

Această idee copleșitoare că natura este ceva în afara ideologiei noastre este înrădăcinată și motivată de consumerismul nostru. Am devenit foarte dependenți de lucrurile noastre și de ceea ce ne pot oferi aceste lucruri – un sentiment de identitate, un sentiment de comunitate și de acceptare. Nu ne mai gândim de unde provin aceste lucruri. La fiecare câteva luni există noi tendințe pe care trebuie sa le cumpărăm pentru a fi considerați relevanți și acceptați de colegii noștri. Și, bineînțeles, acesta este singurul mod în care putem să obținem orice fel de fericire. Aceasta, desigur, nu este calea de a găsi fericirea și, de fapt, dacă ne-am baza mai mult pe mediul înconjurător și vom duce o viață mai simplistă, ar fi mai probabil să găsim o fericire reală, de lungă durată.

Acest lucru nu se datorează numai atracției estetice pe care o oferă natura noastră, ci pentru că noi, asemenea plantelor, avem nevoie de mediul de supraviețuire. Soarele are o importanță deosebită în menținerea unei minți sănătoase. Depresia este o tulburare semnificativă a dispoziției prin care cei diagnosticați cu aceasta manifestare de stare depresivă sau iritabilă, oboseală sau pierderea energiei, sentimente de vinovăție sau lipsă de valoare, idei suicide și un interes sau plăcere scăzute în majoritatea activităților. Expunerea la soare poate ajuta la moderarea stării de spirit prin activarea eliberării neurotransmițătorului serotonină. Acesta poate ajuta, de asemenea, cu nivele de vitamina D, ceea ce este important pentru sănătatea osoasă.

Sănătatea fizică este direct corelată cu sănătatea mintală. Creierul și corpul nu trebuie tratate ca fiind separate unul de celălalt, deoarece sunt legate între ele; „În ceea ce privește modul în care funcționează, creierul este întotdeauna legat de corp și, prin simțuri, de lumea exterioară” (Doidge, 2015).

Cum obținem cantitatea adecvată de lumină solară și aer proaspăt? Revenind la natură. Este modul cel mai simplist, dar esențial, de tratament pentru sentimentele de depresie. Poate că, experimentând proprietățile regenerative pe care trebuie să ni le aducă natura, noi, de asemenea, ne putem simți obligați să scriem despre frumusețea naturii precum Coleridge și mulți poeți romantici ai timpului său.