Introducere in SEO. Cum incepi?

Detii o mica afacere care are ca target o audienta locala. Aceasta trebuie sa iti gaseasca biroul sau cafeneaua si folosesti platformele de social media pentru a ajunge la ei. Insa nu stii cum sa faci asta.

Asa ca te folosesti de Facebook, ai cateva postari , dar nu obtii nicio reactie. Pentru detinatorii de afaceri mici acest lucru poate crea dificultati. Cu putin timp investit si rabadare rezultatele efortului depus nu vor intarzia sa apara.

Pentru inceput trebuie sa citesti mult. In general toata informatia de care ai nevoie e pretutindeni. Alege lecturile care te vor ajuta sa devii un expert SEO. Dar ce inseamna SEO? „Search Engine Optimization” adica optimizare pentru motoarele de cautare. Scopul acestei notiuni este de a mari traficul calitativ al unui site. Sa scrii incat sa generezi trafic prin cuvinte cheie a devenit o prioritate pentru crearea unui continut web. Incepe sa urmaresti specialisti SEO pe Twitter. Sunt multe discutii interesante despre acest subiect acolo, de altfel ar trebui sa intri intr-un grup pe Facebook cu aceasta tematica.

Cu toate acestea, iti poate consuma foarte mult timp sa citesti toate informatiile. In plus majoritatea textelor sunt create pentru oameni care deja sunt initiati in SEO. Multe persoane asociaza motoarele de cautare cu Google, ceea ce inseamna ca datorita popularitatii lui, toate site-urile vor sa fie pozitionate bine in grila de cautari a Google-ului. Cu cat mai multi oameni gasesc site-ul, cu atat ei vor citi articole si vor cumpara produsele site-ului respectiv.

Menirea Google-ului este sa ii serveasca clientului un rezultat care se potriveste cu intrebarea lui. Asadar, tehnicile SEO se focalizeaza pe crearea website-ului in asa maniera, incat clientul va gasi rapid informatia pe care o cauta. Mai presupune sa scrii continut bun, continut pe care oamenii vor sa il citeasca, continut care oamenilor le place sa citeasca. Peste toate astea site-ul trebuie sa fie rapid si usor de accesat de utilizator. Acestia trebuie sa navigheze pe site incat sa gaseasca instant unde sa apese click.

Sa devii expert intr-un domeniu nu este intotdeauna usor. Insa daca pui timp si efort, esti pe drumul expertizei SEO. Sunt mai multe modalitati de a stapani cunostintele SEO, si in cele din urma, se va merita. Gandeste te la o modalitate buna prin care poti invata SEO ai apuca-te de ea. Explicarea acestor notiuni cuiva care nu are treaba cu subiectul poate fi destul de greu. SEO este ceva ce se schimba peste timp, si este inteles diferit de fiecare persoana in parte