Isi merita banii un uscator de par profesional?

Uscatoare de par cu ioni pozitivi si negativi

instyle.com

De multe ori nu suntem rescunoscatori pentru ceea ce ne ofera un uscator de par. Desi ne face parul sa arate normal dupa fiecare spalare, deseori oferim toate meritele samponului sau balsamului de par. Nu ne dam seama, dar uscatoarele de par sunt cele care ne-au ajutat sa aratam bine in toate momentele mai mult sau mai putin importante, de la intalniri si pana la interviuri pentru joburi.

In cazul uscatoarelor de par, sunt ferm convins ca regula care spune ca primesti exact atat cat platesti. Cumperi un uscator de par profesional, calitatea se simte inca de la prima utilizare. N-as fi crezut ca pot exista diferente intre aparate care nu fac decat sa sufle aer cald.

M-am convins ca pentru cateva zeci de lei in plus te poti alege cu un uscator de par care:

  • sa protejeze parul si sa previna deteriorarea firului;
  • sa fie mai fiabil si sa reziste mai mult in timp;
  • sa usuce mult mai rapid;

Feonul cu ceramica e mai prietenos cu parul

Nu pot sa compar importanta materialului ceramic la o placa de par sau un ondulator cu importanta sa pentru un uscator de par, insa e bine sa alegi un feon ceramic daca ai ocazia. Dupa cum stiti, ceramica si turmalina sunt materiale care se incalzesc mai rapid, dar pastreaza o temperatura constanta, nu prea ridicata, ci doar suficienta cat sa-ti usuce si protejeze parul.

Aceasta combinatie va fi intotdeauna mai sanatoasa pentru parul tau decat un metal care nu ar face decat sa se incalzeasca prea tare.

Ionizarea: la ce ajuta?

Nu orice uscator ieftin cu ionizare poate fi numit feon profesional. Daca un feon utilizeaza ioni negativi, procesul de uscare este usor accelerat, insa e mai greu sa il faci sa arate cum vrei folosind ionizarea, deoarece ionii negativi inchid cuticulele, in timp ce ionii pozitivi le deschid.

De regula, singurele uscatoare de par bune sunt cele care au tehnologie profesionala de ionizare. De retinut e faptul ca niciun feon nu e cu adevarat scump, nici macar unul profesional, daca ne gandim cate beneficii vom avea de pe urma unuia.

Cu cat platesti mai mult, cu atat va dura mai mult

La fel se intampla cu orice  cumperi. E clar ca cele mai bune uscatoare sunt cele care folosesc componente de calitate, iar aceste componente costa. Altfel spus, decat sa dai 50 de lei pe un feon care sa te tina 1 an si sa nu fie la fel de performant, investeste 150 – 200 intr-unul de calitate care sa reziste cel putin 2 ani.