La popa la poartă e un popă catolic

Merg eu la slujba de seară ca omul la biserica mea preferată din toate bisericile- să mă scuze ortodocșii înfocați, dar eu prefer biserica catolică, e mai curată, mai liniștită și acolo preoții predică românește, nu cântă de-ți ies notele prin timpane- și aflu că:

– în biserica catolică există un exorcist, doamnelor și domnilor. Acesta este un părinte din București Băneasa care are puteri de acest gen. Când am auzit de exorcist m-a apucat râsul pe dinăuntru, un râs din acela ca o gâdilătură care mă apucă și acum când mă gândesc. Exorcist, ce personaj de filme de groază pentru copii) Când am auzit de puteri ceva s-a înfiorat în mine, am văzut odată un preot care mi-a simțit privirea de după perdea de la 300 m și de atunci mă înfior când aud de puteri speciale. La care adaug cartea Numele Trandafirului care, cu toată raționalitatea ei, mi-a inspirat un respect mistic pentru inteligență, studiu și puterea cunoașterii. Să nu uităm că nicăieri în societatea aceasta așa zis evoluată nu găsim oameni cărora să le pese de suflet și de ce facem noi după ce dăm colțulețul și că nimic nu ne lipsește mai mult decât misterul…

– domnișorul care i-a dat papucii unei bune prietene din liceu (cu 2 zile înainte de nuntă, mai exact) s-a întors să profeseze în orașul natal. Știu că nu e frumos să te bucuri de răul altuia, dar când prietena e o fată cuminte și deșteaptă și la locul ei și care nu mai putea dormi decât cu somnifere și când el îi dă flit după 8 ani de relație și se poartă de parcă nu ar fi făcut nimic rău, tare dulce e răzbunarea. Dacă bănuielile mele se adeveresc, donșorul a divorțat a doua oară, ceea ce îl face mai ratat decât 99% din bărbații pe care îi cunosc. Am simțit o bucurie mult mai tânără decât mine când l-am văzut ducându-și bunicuța de mână și am sperat ca aceasta să fie singura femeie pe care pune mâna individul în cauză. Probabil fetele mai tinere au ceva ce îi scapă înțelegerii. Poate are mai multă priză la babe (din neamul lui). Știu. Știu că nu e treaba mea. Dar nu era corect să rămână nepedepsit.

– atât de tare m-am amuzat cu aceste întâmplări, încât am dormit ca un prunc. Dimineața aveam o față mult mai odihnită și mai frumoasă decât de obicei. Mi-am dat seama că mi-e tare dor de unii oameni din viața mea, de prietenii la care țin și cu care nu mă pot întâlni pentru că avem familii, obligații, etc. Și că felul în care i-a rupt inima individul acela mi-a afectat și mie tinerețea. Oare ar fi cazul să apelez la un exorcist pentru acest om? Nu cred, mai bine în las să fiarbă în suc propriu, la proriu (în Iad adică)