M-am luptat ca un Leu, pentru un Leu!

Gata cu vechile probleme! Copilul doarme din nou noaptea (deşi, sinceră să fiu, exact la o oră după ce am terminat administrarea vaccinului oral Bromhovaxom, care se dă 10 zile pe lună timp de 3 luni, au început să se prelingă mucozităţi apoase, nici dacă-i făceam vrăji ăsteia mici nu-mi reuşea aşa coincidenţă), cu Doamna Educatoare ne-am înţeles (eu sunt de vină mereu, cum mi-a explicat subtil bona), aşa că nu mi-a rămas decât să mă iau în coarne cu stimabili colegi, care şi aşa căzuseră pe un meritat plan secund (sunt al naibii de plicticoşi).

De fapt eu nu am vrut să mă cert cu nimeni, eu niciodată nu vreau să mă cert sau împung, dar pur şi simplu aşa-mi iese, se pare că am al treilea ochi pentru slăbiciunile umane şi că orice aş face sau zice reuşesc să scot omul din ţâţâni. Nu mă supăr, n-am ce-i face şi mă accept cu seninătate, ceea ce vă doresc şi vouă.

De data asta a fost vorba de 1 Leu. 100 de bani. Deci 1 Leu românesc pe care îl direcţionam lunar către o oareşce organizaţie, direct din salariu. Adunate, donaţiile mele ajung pe la 30 de lei lunar, deci 360 lei anual. Având în vedere bolile cu care ne binecuvântează cocuţa şi multele cheltuieli neprevăzute care apar şi la mine pe fondul obligaţiilor sociale, vârstei, etc, am decis să tai aceste subvenţii şi să le bag în buzunar de acum înainte. Nu s-a opus nimeni, am făcut cereri, am semnat, am dus celor în cauză. Până la un punct. Mai exact, până la un oarecare domn.

Culmea ironiei ştiţi care e? Că s-a supărat exact cel care primea donaţia cea mai mică- 1 Leu pe Lună. M-a privit ocărât pe sub sprâncene, s-a schimbat la faţă ameninţător, m-a tăiat cu privirea şi m-a întrebat DE CE VREAU SĂ MĂ RETRAG. O întrebare poruncitoare, dominatoare, urmată de priviri ocărâtoare când ne vedem pe hol întâmplător, priviri ce mie îmi semnifică faptul că omul nu mă va uita el niciodată. Mă aflu pe Lista Neagră a Celor Care nu Donează 1 Leu. Păi dacă e specie pe cale de dispariţie, cum să-l donez dom’le, tu gândeşti???

Deci dragii mei, m-am luptat ca un Leu pentru un Leu, adică am trântit o cerere şi am lăsat pe alţii să se enerveze. Ştiaţi că la vânătoare Leul nu vânează, ci leoaicele? El stă frumos deoparte şi aşteaptă…partea Leului!