Mercedes GL 450

Deci e cat Casa Scanteii! Asta e primul lucru pe care il spui despre Mercedes GL 450. Rau dat in jos de tagma ghiularilor, care in primi ani de dupa revolutie au acaparat pur si simplu Mertzanurile – alea care au steaua pe capota, frateeee – brandul Mercedes incearca si el sa redevina si in Romania ce e in afara. Adica un brand super-exclusivist, un brand de lux cu o distributie impresionanta a portofoliului de produse.

Si una din zonele in care Mercedes are mult de lucrat, si in pietele din Europa si mai ales Statele Unite, e segmentul SUV. Mercedes GL 450 vine de acolo. Din segmentul SUV. Dar vine in asa mare viteza ca-l depaseste relaxat si ajunge in segmentul 104. Autobuzul 104. Really, asta a fost senzatia cind am vazut masina parcata in fata firmei. A venit autobuzul.

Proportiile sunt atit de bine calculate, incat daca fotografiezi masina singura, ai senzatia ca e de jucarie. Pune-o linga un om si-ti dai seama de ce trebuie sa sari din ea cind te dai jos… Are 7 locuri, piele, si mai multa tehnica de calcul decit am eu in DVD, televizor si mobil la un loc. Este tatal SUV-urilor.

Privit dintr-o parte poate fi asemanat cu Toyota Land Cruiser dar numai pina vezi grila fata, super agresiva, si, ma repet, extrem de bine proportionata. De motor, ce sa zic? Pai o sa zic: are o cutie de viteze incredibila, semi-automata, daca ma pot exprima asa. Adica masina porneste ca o automata, dar daca vrei senzatii tari, are niste butoane pe volan, cam pe unde vin aratatorul si mijlociul, de unde poti schimba cum vrea muschiuletzul matale. Fiind destinata in primul rand pietzei americane, kilometrajul e in mile, si pot sa va spun ca pe la 70 de mile pe ora, motorul se aude fin, fin ca un motan care toarce in fortza.

De la un anumit nivel de trai in sus, necesitatile dispar. Adica poti sa-ti permiti masina, casa, job. Asa, si? Ce mai e peste? Ego, frate. Ego. Masinile de lux vand ego. Vand felul in care te simti in ele si mai ales felul in care se simt altii cind se uita la tine. In Mercedes 450 GL te simti ca un manager de multinationala pe 3 continente, la 45 de ani, cu familie si pasionat de golf, blond, cu ochi albastri. Si un metru optzeci si cinci, daca nu va suparati.