MindManager stie Mac

Pe vremea cand puricele se potcovea la picior cu 1.44 megabytes si se chema ca are o discheta pe care incapeau o gramada de fisiere notepad plus un norton (ala cu doua paneluri albastre in linie de comanda) am inceput si eu sa scriu documente la calculator. Repede am trecut de la notepad la joe sau vi, si uite-asa listele, ideile, proiectele mele au capatat o forma liniara. Text.

De ceva vreme incoace nu mai folosesc abordarea orizontala, si, in general, incerc sa dezvolt pe mai multe planuri. Cam jumatate din documentele pe care le “emit” in timpul lucrului meu nu sunt documente de tip text, imagine sau multimedia, sunt mind-map-uri.

Conceptul e destul de vechi, dar parintele modern e considerat, nu fara oarecari dubii, Allan Collins. Pentru cei interesati de detalii privind mind-mapingul, un bun punct de plecare e aici.

De cand sunt pe Mac folosesc intenisv MindManager, de la MindJet LLC. E un soft absolut superb, extrem de puternic insa surprinzator de simplu de utilizat. De fapt, MindManager e atat de bun pe cat de mult il folosesti. Poti mapa sarcini intr-un proiect, structuri organizationale, poti asigna prioritati si poti integra linkuri catre alte documente. Bineinteles, poti sa exporti mind-map-ul creat in PDF, PNG sau JPG daca ai chef.

Poti sa creezi – folosind cel moi comod tool pe care-l cunosc – relatii vizuale intre subiecte, sau poti sa filtrezi anumite elemente din imagine. Pentru fiecare topic exista un set de mini-widgeturi asignabile: stegulete, 3/4 done, etc, etc.

Asta este o schita – care mi-a luat 2 minute maxim – pentru acest post.