Norocul Emmei (Emmas Glück)

Să fim serioși, cine are timp să vadă toate filmele pe care le laudă bloggerii? Îmi place să citesc recenzii de filme și cărți, dar citesc carțile și văd filmele pe care timpul, inspirația și banii mi le permit. Și nu regret spontaneitatea alegerilor făcute. Așa că scriu despre un film văzut ieri pe voyo.ro, da, acel site cu filme pentru care plătești trei euro pe lună dar economisești timp prețios pierdut în căutarea filmelor gratuite care nu prea se mai găsesc.

Așadar am văzut un nou film nemțesc, Norocul Emei (Emmas Glück). Filmul mi-a plăcut din start. Nu am văzut niciodată o femeie tranșând cu atâta candoare și dragoste un porc. Personajul Emmei m-a făcut să râd bine de câteva ori, deși filmul e o dramă. Emma emană vitalitatea și curajul și nebunia pe care mi le-aș fi dorit pentru mine. Emma, blonda bine făcută, neîngrijită, cu păr axial vizibil, le cară pe toate, le duce pe toate, le trage pe toate în nebunia ei.

Emma își salvează ferma de la faliment, nu se mărită din interes, își întâlnește marea dragoste, se căsătorește cu marea dragoste și este nevoită să ucidă un om. Câtă putere îți trebuie pentru a trece prin asemenea experiențe însă? Ce a rămas, după ce ferma a fost salvată iar Emma a rămas singură, din fata care se urca zilnic pe bicicletă pentru a-și provoca un orgasm?

Eu cred că soarta unora este pe cât de interesantă și de provocatoare, pe atât de dură. Unii sunt sortiți să trăiască mult, să fie sănătoși, dar să le ducă pe toate. Și cred că acesta este norocul Emmei.