O premiera pentru judetul Timis – AeroNautic Show

Prima dată am auzit despre acest festival într-un spot publicitar de pe un canal de sport (nu mai ştiu care, stau prost cu memoria în ultima vreme). Mergea televizorul în surdină şi am tresărit când am auzit cuvintele-cheie “Aeronautic Show 2012″ şi “Lacul Surduc”, pentru că locaţia e la o aruncătură de băţ de Făget, oraşul meu.

În secunda următoare m-am pus să mă documentez şi am găsit site-ul oficial al evenimentului, de unde mi-am cules toate informaţiile necesare. Aşadar, duminică (1 iulie 2012), Asociaţia Aeronautică Română şi Agenţia de Paraşutism organizează a treia ediţie a Festivalului Aeronautic Show, de data aceasta la Lacul Surduc (Comuna Fârdea) şi în premieră în judeţul Timiş, pentru că se doreşte ca evenimentul să se dezvolte şi la nivel naţional (până acum s-a desfăşurat numai în jurul Capitalei).

Ce înseamnă Aeronautic Show? Este un eveniment cultural-sportiv care combină acrobaţiile nautice cu cele aeriene, punând în valoare creativitatea celor mai buni piloţi din cele mai importante instituţii naţionale şi internaţionale cu profil aeronautic. Duminică, timp de 4 ore, spectatorii vor avea parte de zboruri în formaţie şi solo cu nave ultrauşoare, zboruri demonstrative cu elicoptere, salturi cu paraşuta, simulări de salvare de la înec, prezentări de ambarcaţiuni cu vele, schi nautic etc., fără a sesiza momentele de trecere dintre cele două medii (aerian/nautic). Printre participanţi se numără şi ISU Timiş şi Crucea Roşie Timiş, iar un detaliu simpatic ar fi că primarul comunei Fârdea, Samuel Lupulescu, care a obţinut brevetul de pilot în urmă cu 7 ani, va pilota în cadrul Aeronautic Show 2012 un avion american – Cessna 152.