O zi interesanta

Azi, când m-am trezit și am intrat pe rețele sociale, apăi aveam câteva taguri în posturi de pe Facebook și câteva mentions pe Twitter. O samă de oameni mi-au urat ”La mulți ani!”, iar eu nu înțelegeam de ce, fiindcă nu e ziua mea de naștere. M-am pus și m-am documentat: azi se sărbătoresc Sf.Ierarhi: Alexandru, Ioan si Pavel cel Nou, Patriarhii Constantinopolului. Numa` zic.

Interesant e că mi-am amintit cum în copilărie (pe când aveam vreo 7-8 ani), uitându-mă pe calendarul ortodox de pe peretele din bucătărie – care era schimbat an de an de părinții mei – am observat că în ziua respectivă (30 august) se sărbătorea Sf. Alexandru. Așadar, m-am înțolit frumos, ca de sărbătoare și am plecat prin sat să mă laud cu asta. Nimeni nu știa, iar eu îmi certam prietenii consăteni și îi luam la întrebări, ofticată fiind că nu îmi spuneau ”La mulți ani”. După anul acela am uitat cu desăvârșire că există un Sf. Alexandru în calendarul ortodox, până azi când, după cum spuneam în primul paragraf, am primit o samă de urări, de la o samă de oameni. Vă mulțumesc frumos!

Deci, ca să fac un calcul, de-a lungul fiecărui an, eu sunt sărbătorită de: ziua mea de naștere – claro, de Florii (că mă mai cheamă și Iasmina – de la iasomie), de 8 Martie – că doar mi-s reprezentantă a sexului frumos și-n ultimii ani semnificația acestei sărbători s-a generalizat, pentru că, dacă înainte erau sărbătorite doar mamele, azi sunt sărbătorite toate femeile; și de Sf. Alexandru – mai nou. Deci, de 4 ori ”oficial”, ca să nu le mai adaug și pe cele ”neoficiale”,cum ar fi: Crăciunul, Paștele, Sf, Nicolae… 1 Iunie.