Petrecând timp în parc poate crește nivelul fericirii

Noile cercetări sugerează că un timp de aproximativ 20 de minute într-un parc poate îmbunătăți fericirea, indiferent dacă o persoană doar se plimbă sau își îndeplinește rutina zilnică de alergat.

Cu ajutorul mai multor studii s-a descoperit faptul că tangența cu mediul natural și implicarea în activități de promovare a sănătății și / sau sociale și de recreere în parcuri au îmbunătățit fericirea.

De asemenea, s-a mai descoperit că cei care au ales să exercite activități fizice, dar și psihice au avut ca rezultat reducerea stresului și recuperarea de la oboseala mentală. Yuen a declarat că intenția inițială a proiectului a fost de a valida rezultatele cercetărilor anterioare privind impactul vizitei parcului asupra bunăstării emoționale.

S-a evaluat și contribuția alegerii de a participa la activitatea fizică în parc în legătură cu bunăstarea emoțională după vizita la parc, iar rezultatele au fost pozitive.Cu toate acestea,  nivelul de activitate fizică este în strânsă legătură cu îmbunătățirea stării emoționale.

Participanții studiului au fost vizitatori adulți ai parcurilor Overton, Jemison sau Cahaba River din Mountain Brook, Alabama. Datele au fost colectate de la 98 de vizitatori, iar patru vizitatori au raportat că au participat de două ori la acest studiu.

Datele din a doua participare au fost excluse, rezultând că un număr de 94 de participanți au luat parte la acest studiu. Aceste parcuri au fost selectate pentru studiu deoarece erau cele trei parcuri publice principale din Mountain Brook și au avut zilnic un volum relativ mare de vizitatori.

S-a constatat că mai multe limitări ale studiului au inclus lipsa de date obiective pentru măsurarea sănătății emoționale, ce s-a ajuns la diminuarea studiului la doar trei parcuri urbane într-o perioadă de colectare a datelor de șase luni.

Semnificația acestor constatări contribuie la consolidarea necesității de parcuri urbane mai mari și la conservarea celor care există deja. Există o presiune din ce în ce mai mare asupra spațiului verde din mediul urban.

Planificatorii și dezvoltatorii doresc să înlocuiască spațiul verde cu proprietăți rezidențiale și comerciale. Provocarea cu care se confruntă orașele este că există o dovadă tot mai mare cu privire la valoarea parcurilor urbane, dar se observă o continuitate a dispariției a cât mai multor parcuri.