Psihoterapia sau terapia de consiliere

Psihoterapia – numită și terapie de vorbire sau terapie de consiliere – este un proces care vă ajută să vă vindecați și să învățați mai multe modalități constructive de a rezolva problemele sau problemele din viața voastră. De asemenea, poate fi un proces de susținere atunci când trece printr-o perioadă dificilă sau sub stres sporit, cum ar fi începerea unei noi cariere sau trecerea printr-un divorț.

În general, psihoterapia este recomandată ori de câte ori o persoană se luptă cu o problemă de viață, de relație sau de muncă sau cu o preocupare specifică de sănătate mintală, iar aceste probleme cauzează o mare durere sau duce la supărări ce țin mai mult de câteva zile. Există excepții de la această regulă generală, însă, în cea mai mare parte, nu este un lucru rău în beneficia de o astfel de terapie.
Psihoterapia funcționează și este pe termen scurt
Milioane de oameni vizitează un psihoterapeut în fiecare an, iar majoritatea cercetărilor arată că oamenii dau rezultate benefice în urma acestei interacțiuni. Cei mai mulți terapeuți vor fi, de asemenea, sinceri în cazul în care nu există rezultate.

Psihoterapia modernă diferă semnificativ de versiunea de la Hollywood. De obicei, cei mai mulți oameni văd terapeutul lor o dată pe săptămână timp de 50 de minute. Pentru întâlnirile cu scop de recomandare de tratamente medicamentoase, sesiunile vor avea o asistență psihiatrică sau un psihiatru și tind să dureze doar 15-20 de minute. Aceste programări specifice recomandărilor de tratament tind să fie programate o dată pe lună sau o dată la șase săptămâni.

Psihoterapia are o rată mare de succes atunci când individul dorește serviciile terapeutice din proprie inițiativă  și are o dorință puternică de a se schimba. În caz contrar, schimbarea va fi lentă și dificilă. Schimbarea înseamnă a modifica acele aspecte ale vieții care nu mai lucrează pentru pacienți sau contribuie la problemele în curs de desfășurare. De asemenea, este bine să păstrați o minte deschisă în timp ce vă aflați în psihoterapie și să fiți dispus să încercați lucruri noi pe care, de obicei, nu le puteți face. Psihoterapia este adesea o provocare a modului de convingeri existente și, adesea, chiar de sine. Atunci  când o persoană este capabilă și dispusă să încerce să facă acest lucru într-un mediu sigur, fără doar și poate vor apărea și rezultate pozitive.