Sa radem cu DNA

Nu ma pricep la fotbal mai mult decat un simplu telespectator. Si nici nu stiu care sunt itele acestei lumi. In mod clar exista ceva putred si acolo. Dar de aici si pana la a asista la spectacole mediatice de genul celui de astazi de pe aeroportul Otopeni este mare distanta. Cazul lui Victor Piturca este dezbatut de cateva ore pe toate posturile de televiziune. Si probabil se va mai discuta multe zile de acum inainte despre asta. Am scris si atunci cand a fost episodul cu valiza de bani. Nu il simpatizez pe Gigi Becali. Cum nu il simpatizez nici pe Victor Piturca. Insa ceea ce a facut astazi DNA este un episod demn de comicii vestiti. Sigur, este vorba de o comedie neagra.

Nu i-am vazut pe procurorii DNA sa se comporte asa nici cu Genica Boerica, un celebru arestat. Sigur, el a dat declaratii pe placul procurorilor si a fost tratat cu manusi. In schimb, antrenorul echipei nationale de fotbal este ridicat cu mandat de aducere, de aceeasi procurori, de la scara avionului. Omul nu pleca din tara. Ci venea. Deci nu intentiona sa fuga. Si nu este nici un criminal periculos ca sa recurgi la astfel de practici. Insa spectacolul mediatic din care sa reiasa eficienta procurorilor lui Daniel Morar era mult mai important. Ce mai conteaza procedurile? Ati mai auzit de vreun caz asemanator cand cineva a fost luat cu mandat de aducere de pe aeroport? Eu nu. Si nici seful Politiei de Frontiera, Nelu Pop nu a mai intalnit un asemenea caz. Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca lui Piturca i s-a luat pasaportul si i s-a returnat cand a plecat de la DNA. Pe ce baza? Omul nu a fost nici retinut, nici arestat. In fine, sunt multe alte intrebari la care probabil o parte din jurnalisti vor incerca sa raspunda iar altii vor inghiti raspunsurile penibile ale DNA.

Nu cred ca Traian Basescu are un amestec in povestea asta asa cum a insinuat Gigi Becali astazi. Si nici nu cred ca apropierea lui Piturca de unii lideri ai PNL ar avea vreo influenta asupra a ceea ce s-a intamplat azi. Ci cred ca pur si simplu Daniel Morar si echipa de sunet si lumina din jurul sau se pregatesc sa ne arunce mult fum in ochi inainte de campanie. Din fericire, nu cred ca mai exista foarte multe persoane in tara asta care mai cred in astfel de mizerii.