Și m-am dat cu mașinuțe!

Ca în orice orășel de rahat respectabil,  vara avem parte de un mini- parc de distracții, compus din una bucată trenuleț, una bucată carusel și una bucată mașinuțe. Și cum baba distracții visează, am luat una bucată copil proprietate personală și după ce am spart pușculița am pornit la drum.

Nu înainte de a mă găti după ultima modă inventată de mine, respectiv sarafan de blug ultra-scurt cu ciorapi negri cu găurele, asortat cu machiaj și ochelari de soare cu ramă roșie. Părul ondulat, prins șmecherește într-o parte, era destinat să definitiveze imaginea de sexi- mami cu care abia m-am obișnuit. Copilul l-am îmbrăcat și încălțat rapid în haine de copii, ca doar are timp destul să mă eclipseze.

Din păcate, cu cât îmi acord mai multă atenție, cu atât mai puțină energie investesc în copchilă. Am avut presentimentul că nu sunt tocmai mămica eroină dornică de sacrificii acum doi ani, când am alunecat în tren, am dat fata cu capul de podea și am lăsat-o acolo urlând pentru că, drept este, mă lovisem la picior…

Scurt pe doi, am ajuns la mașinuțe, am dat fata cu mașinuța. Prin dat fata cu mașinuța mă refer la dat fata cu capul de mașinuță. Prima oară pentru că nu știam cum se ia piciorul de pe accelerație (simplu, se ia piciorul de pe accelerație), și a doua oară pentru că nu știam să trag de volan (volan dreapta pentru dreapta, da?). Fata a sărit un pic pe sub scaun, timp în care eu eram foarte preocupată să învăț cum se conduce nenorocita de mașinuță. Dacă nu venea supraveghetorul să pună copchilei centura de siguranță, cred că a treia oară lăsam un dințișor sub accelerație!

Dincolo de toate, am învățat să conduc mașinuța! Din a doua tură, trebuie să menționez, deși am vaga impresie că prima tură a fost scurtată din motive de siguranță. Sincer, și acum țin minte bruschețea cu care se urnea mașinuța din loc! Pe vremea mea, ca să miști mașinuța trebuia să apeși pedala la maxim, pe când acum am țâșnit ca glontele orb în zid! Cu capul în zid, ca să fiu mai exactă!

Ca să fim înțeleși, sunt o ființă responsabilă. Arhi- precaută. Fac sport. Nu beau cafea, alcool, nu fumez. Dorm nopțile. Vorbesc politicos. Gândesc mult. Dar, naiba să mă ia, uneori mă simt luată pe sus, ca într-un carusel, și ceea ce aflu despre mine nu pușcă deloc cu ceea ce credeam! Și nici măcar nu am ipocrizia de a pretinde că totul este perfect!

Dincolo de toate, am grijă de copil ca de ochii din cap. Când e cu mine nu o doare nimic, nu răcește, nu are diaree, nu cade, nu se lovește. Cred însă că, pur și simplu, uneori mă relaxez mai mult decât de obicei! Și să fiu a naibii dacă nu m-am distrat pe cinste, mai ales că piticania nu a avut nicio zgârietură de la cele două catapultări! Drept e că în carusel  am preferat să o las singură )