Spre azil, înainte marș!

Mă gândesc ce voi face eu la pensie (dacă am bafta să ajung la venerabila vârstă). O opțiune ar fi să stau frumos în casă și să fac ghiveci de legume, compoturi sterilizate și dovlecel pe grătar. O altă opțiune ar fi să mă duc de bună-voie și nesilită de nimeni la un azil de bătrâni. Acolo, altă belea: babe și moși bolnavi, deprimati, care o să-mi strice mie zenul. Să stau la grămadă cu alți babalâci care se îndreaptă spre stopul final al vieții și între timp se plâng de boli, dureri, depresii și indiferența copiilor? Neah. Nu-i de mine (sper).

Altă opțiune pentru o băbuță deșteaptă și activă cum sper să fiu este să mă fac globe-trotter. Profitând de omenia țărilor civilizate, mă voi deplasa din țară în țară ca să mănânc din ajutoare sociale, să primesc locuință socială pentru sărmani și alte celea. Că străinii sunt buni cu bagabonții și le dau mâncare și ajutoare doar pentru că sunt săraci- în cazul meu, pentru că am pensia mică.

Această a doua variantă îmi convine la maxim. Voi putea vizita pe bani puțini întreaga lume, așa cum mi-am dorit mereu. Voi cunoaște lumea aceasta a oamenilor străzii și voi scrie un roman despre ea. Îl voi publica gratis pe Amazon și cu banii obținuți voi mânca odată pe săptămână la un restaurant.

Viitorul sună bine! De ce să stau în casă, la cratiță, preparând mâncare de subzistență, sau într-un azil trist de moși care așteaptă ultimul tren? Călare pe propria soartă, voi parcurge kilometri întregi prin Europa, cunoscând popoare diverse, tineri de toate vârstele și preferințele narcomane, câini ai străzii de toate rasele. Ce veselă îmi va fi bătrânețea!

Voi cum vă imaginați perioada repausului de la pensie? Aveți hobby-uri care vă vor ocupa timpul liber? Afaceri care vă vor salva de sărăcie? Perspectiva unei pensii grase care va fi plătită de generația actuală de copii împuținați? Spune-ți-mi acum, vreau să știu pe cine mă pot baza și ce puncte de reper voi avea când voi străbate lumea.

Menționez că până la pensie mai am vreo 20 de ani pe puțin și că nu refuz oportunitatea de a vizita Centrul de Cercetări Polare de la Polul Nord.