Statia de calcat – sau cum o numesc eu: masina de calcat cu aburi

masina de calcat cu aburi philips

Fierul sau statia de calcat sunt lucruri care nu pot sa lipseasca dintr-o casa. Este de bun gust ca hainele sa aiba un aspect ingrijit si frumos, mai ales cand iesi in oras sau la un eveniment. Majoritatea gospodinelor au un astfel de aparat in acasa fie ca este unul profesional sau unul clasic.

In mediul online gasim foarte multe produse de acest gen, comparatii, specificatii sau diverse informatii, ei bine cu toate aceste, uneori nu stim ce trebuie sa alegem.
Am avut un fier de calcat in trecut care nu era unul profesional, asa ca m-am gandit ca ar fi timpul sa-l schimb. Calc destul de frecvent, asa ca nu-mi poate lipsi.

Am cauta pe internet diverse pareri, iar cu ajutorul celor de la Statiidecalcat.ro am reusit sa gasesc un model care sa se plieze pe nevoile mele. Sunt trecute in revista cateva aspecte importante pe care doream sa mi le clarific in ceea ce priveste o masina de calcat cu aburi. Masinile de calcat cu aburi sunt mult mai eficiente deocarece dau un aspect fin hainelor si suportul in care este pus aparatul este de mare ajutor si economisesc spatiu.

Statia de calcat cu aburi mi-a adus numeroase facilitati, nu este necesara ca apa sa fie in mod constant schimbata, iar firul este foarte lung, lucru care m-a scutit de prelungitor prin toata casa.
Sistemul de oprire automata m-a salvat de incidentele neplacute, mai ales ca de multe ori plecam in graba si il uitam in priza. Talpa de calcat trebuie sa fie de o calitate buna, dintr-un metal fin care sa nu afecteze hainele la calcare.

Presiunea aburului din fierul de calcat are un rol important pentru ca nu trebuie sa fie prea mare, exista riscul sa patezi anumite haine din aceasta cauza. Pretul intr-adevar este un pic mai ridicat in comparatie cu alte masini de calacat, ins apot spune ca merita toti banii mai ales ca are o durata de functionare mult mai mare in comparatie cu alte fiare de calcat.
Rezervorul de apa l-am ales sa fie transparent ca sa pot monitoriza apa care o mai are si sa stiu cand este nevoie sa o completez.

Camasile au fost o adevarata provocare pentru mine cand venea vorba sa folosesc fierul de calcat, dar acum am scapat de acest stres pentru ca masina de calcat are sistem de reglare a temperaturii in functie de materialele hainelor.

Asa ca pot spune ca sunt incantata de alegerea facuta si recomnad cu incredere achizitionarea unei statii de calcat cu aburi pentru tinerele gospodine.

Poza: philips.com.au