Tactici manipulatoare pentru a confuza și câștiga

Vechiul proverb înțelept de a „cunoaște dușmanul tău” este un sfat bun atunci când aveți de-a face cu un manipulator. Vă permite să răspundeți strategic. Majoritatea oamenilor reacționează în moduri unde intervine abuzul și / sau se lasă pe mâinile agresorului pentru a vă face să vă simțiți mici, vinovați, să vă retrageți și să permiteți un comportament inacceptabil. Înțelegerea comportamentului acestora vă împuternicesc.

Atunci când oamenii se comportă pasiv-agresiv, ceea ce pare pasiv sau defensiv este agresiunea sub acoperire. Este discutabil în ce măsură comportamentul lor este conștient sau inconștient. Pentru victimă, nu contează. Efectul este același. Fiind prea empatic vă pune în pericol de a fi maltratat din nou și din nou. Când cineva te atacă în mod deschis sau în ascuns, sunt agresivi.

Psihologul George Simon susține că acești manipulatori ascunși spun și intenționează să facă lucruri pentru a obține ceea ce vor – pentru putere și control. Pentru oamenii tulburați din punct de vedere al caracterului, cum ar fi sociopații și narcisiștii sau unii cu tulburări de personalitate limitată, el susține că tacticile lor nu sunt inconștiente în modul în care funcționează în mod normal mecanismele de apărare. Cu toate acestea, comportamentul lor este atât de obișnuit încât în ​​timp devine reflexiv. Nici măcar nu se gândesc la asta, dar sunt încă conștienți de asta.

Obiectivele unui manipulator
Scopul tuturor manipulărilor este de a obține influență pentru a le satisface nevoile, însă manipulatorii obișnuiți fac acest lucru pentru putere și control și folosesc metode înșelătoare și abuzive. Manipulatorii mențin dominația prin manipulare continuă, recurentă, emoțională, abuz și control coercitiv. Adesea sunt pasivi agresivi. Aceștia pot minți sau acționează îngrijorați sau răniți sau șocați de plângerile dvs. – toate pentru a înlătura orice critică și pentru a continua să se comporte într-o manieră inacceptabilă. În menținerea controlului pentru a face ceea ce doresc, manipulatorii urmăresc:

  • Evitarea confruntării.
  • Să te pun în defensivă.
  • Te fac să te îndoiești de tine și de percepțiile tale.
  • Să-și ascundă intenția agresivă.
  • Evită responsabilitatea.
  • Nu acordă timp se schimbe.
    În cele din urmă, sunteți victimizați și puteți pierde încrederea în dvs., în sentimentele și percepțiile dvs.

Aceste tactici sunt distructive. De-a lungul timpului, puteți fi traumatizat, iar stima dvs. de sine poate fi vătămată grav. Conștientizarea este primul pas. Veți avea nevoie de ajutor pentru a vedea lucrurile în mod clar. Comunicați și încercați să identificați abuzul și toate tacticile folosite. De asemenea nu este greu să îi întoarceți cuvintele manipulatorului împotriva sa. Trebuie doar să învățați cum să reacționați în astfel de situații. Când aveți îndoieli, aveți încredere în ele!