Topul vacanțelor improbabile

Așadar, dragii mei, să vorbim despre locuri magice, minunate, obiective turistice de mare renume pe care nu le-aș vizita nici picurată cu ceară.

1. Menționați minim 5 locuri sau obiective turistice despre care aveți o părere sinceră că merită să fie vizitate de cât mai mulți turiști din toată lumea, însă în legătură cu care ați stabilit că probabilitatea ca Dvs să le vizitați vreodată este nulă sau foarte mică (indiferent din ce cauză).

Facultativ: scrieți în dreptul fiecăreia un scurt text de consolare, regret astfel încât să nu vă simțiți vinovați că nu veți ajunge în acel loc merituos. Aveți voie să puneți și poze.

I. Catedrale, clădiri, fântâni realizate de Gaudi în Spania. Sunt frumoase, colorate, originale, arhitectul este renumit, obiectivul turistic este supracunoscut și licitat și cred sincer că merită văzut. Dar nu mă atrage Spania, m-aș fi dus pentru coride, luptele cu tauri pe care oricum le-au interzis. Plus că spaniolii nu mă atrag ca nație, deși sunt mai bogați ca noi.

Text de consolare: ești mare, ești tare, ești Gaudi, ești în floare! Ce n-aș da/ Să te pot vizita!

2. Marele Zid Chinezesc. Este pe toate posturile naționale și internaționale ca obiectiv turistic de mare importanță, sunt convinsă de măreția lui, am reținut că Drumul Mătăsii trece prin deșert dar nu rețin nimic despre Marele Zid. În plus, China e departe și e murdară.

Text de consolare: dacă aș ajunge acolo aș vrea să urc pe zid și eu am frică de înălțimi…

3. Mănăstirile din Moldova, cu și despre care se scrie, se va scrie și se vor organiza excursii tematice de către agenții de turism. Istoria și vinurile domnești sunt exact ceea ce atrage și menține interesul oamenilor, plus religiozitatea mănăstirilor. Nu voi ajunge acolo pentru că este prea aproape de mine și ortodocșii sunt rigizi și plictisitori. Catolicii în schimb…e altă mâncare de pește. Chiar ieri am văzut o chemare la credință pe Facebook în care se cerea catolicilor să-și schimbe poza de la profil cu o poză de sfinți, ca să vestească Ziua Morților. Mi-am amintit pe loc de mișcarea Girafa Creativă, dar asocierea haioasă nu m-a făcut să pierd încrederea în religia în sine.

Adaug la acest obiectiv turistic că este recomandat celor cu boli, am observat real că oamenii care se duc la biserică sunt mai sănătoși decât ateii. Se recomandă mai mult decât primele două obiective turistice.

4. Polul Nord și Polul Sud, cu imensitățile lor albe, cu aurore boreale, istorie a cutezătorilor care și-au pierdut viața pentru a înfige un steag este sigur o excursie care m-ar marca pe viață, dar care este imposibil de făcut. Ar trebui să fiu explorator, biolog marin, aventurier, ceea ce nu sunt și pace.

Text de consolare: E frig!

5. Savana africană. Pe asta chiar o regret. Să mă duc în Africa, să văd și fotografiez animale precum elefanți, zebre, lei, etc, este ceva de vis pentru mine. Un safari, cum s-ar spune! Iarăși trebuie bani și iarăși bani, plus curaj și oameni pregătiți, pe lângă vaccinurile obligatorii.

Text de consolare: am Animal Planet, plus că nu voi vedea animale ucise sub ochii mei. Eu m-aș duce în safari să le fac poze, dar nu toți gândesc fără pușcă.

Partea a doua a lepșei va urma mâine, cu cele 5 obiective cunoscute, dezirabile, pe care m-am decis că nu le voi vizita vreodată.