Tot ce trebuie sa stim despre reconditionarile de piese auto

Masina noastra este un element indispensabil atunci cand vine vorba de transportarea in diverse locuri din oras, din tara sau chiar din lume, dar si pentru cumparaturi mai ales atunci cand acestea sunt in numar mare.

Dar in timp datorita unor lucruri neprevazute cum ar fi carosabilul, accidentele sau rodajul, cateva elemente din aceasta pot avea de suferit, iar cele mai multe se afla la nivel inferior.

Sa prespununem ca dumneavoastra a-ti suferit voit sau nu un accident, iar cel mai mult de suferit au avut jantele, prezentand diferite socuri mecanice, acest lucru modificand forma, dar a afectat si estetica.

Ce ar fi de facut? Diverse servicii de indreptare jante ne stau la dispozitie la preturi foarte accesibile, iar daca dorim operatiuni ceva mai complexe, sudura in argon este solutia. Poate ca dorim ca jantele noastre sa prezinte rezistenta mai mare asupra socurilor mecanice, iar acest tip de sudura are grija de acest lucru. Prezenta gazului atunci cand vine vorba de aceasta sudura este perfecta pentru jante, indiferent de materialul acestora, fie ca vorbim de aluminiu, aliaj sau alta forma dura.

Dar poate si carosabilul ne poate juca feste de cele mai multe ori, iar urcarea unei borduri sau luarea unei gropi ar putea necesita si ea diverse interventii pentru indreptarea jantelor. In acest caz trebuie sa apelam la un service care se ocupa de reconditionari jante, proces care nu se face tocmai usor. Poate ca o reconditionare o asemanam cu o reparatie insa in cazul jantelor lucrurile stau un pic diferit, deoarece actionarea pe acestea este diferita datorita materialului dur din care sunt concepute.

In plus, standardele internationale obliga meseriasii sa se ocupe cu aparate de inalta precizie si scule precise astfel incat sa ofere clientului siguranta rezistentei, dar si garantia reparatiei. Alte procese atunci cand vine vorba de jante pot consta in sablare sau vopsirea acestora in camp electrostatic, fenomene tot mai des solicitate de conducatorii auto in ultima vreme. Acest operatiuni au ca scop marirea rezistentei jantelor si netezirea lor, fapt ce ne va scuti de eventuale probleme in cazul in care acestea vor mai aparea pe viitor si vor mari siguranta.

Barbatii sunt fini cunoscatori ai acestor fenomene si stiu ca astfel de operatiuni sunt necesare daca doresc niste jante rezistente, capabile sa reziste indiferent de conditii sau circumstante. Ofertele sunt imbatabile la service-urile auto si nu e loc de ezitare, mai ales daca tinem la masina noastra, estetica ei si felul in care functioneaza!