Uneori vedetele o dau în bară

Sunt fan Lana del Rey. Îmi place vocea ei de mezzosoprană, stilul ei muzical cu influenţe din muzica bună, versurile profunde şi mesajul general al ideilor: libertatea, fericirea, eliberarea de convenienţele care ne opresc de la a fi cu adevărat oameni. Este una dintre puţinele soliste ale cărei melodii le-am ascultat de mai multe ori şi în cazul căreia am ascultat mai mult de zece melodii din discografie.

Dar toate vedetele fac greşeli. Acum câteva zile, abonată fiind la pagina de fani a Lanei del Rey, am văzut o fotografie care mai apoi, datorită comentariilor negative, a fost ştearsă. Nici nu ştiu ce să cred despre intenţiile solistei. Este cumva Lana pusă pe modului de auto- distrugere a imaginii publice? A dorit să arate tuturor că celebritatea nu înseamnă nimic, ea fiind în continuare o femeie normală, cu bune şi cu rele?

Decorul este sub orice critică. Nici în cele mai negre vise ale mele nu m-aş fotografia în asemenea ipostaze. Cu bliţul în spate se fotografiază numai piţipoancele de România, credeam eu până deunăzi. Nu mă aşteptam la aşa ceva de la o artistă de talie internaţională. Locaţia este foarte strâmtă şi plină de bare inestetice şi tot inestetic este fizicul Lanei del Rey. Am trăit cu impresia greşită că toate artistele se îngrijesc corporal. Când- colo…braţe cu păr lung, negru, neepilat, celulită pe coapse, grăsime abdominală…

Nu mă înţelegeţi greşit, nu arăt mai bine decât ea. În aceeaşi postură, arăt la fel sau mai rău, habar nu am, căci nu am încercat. Dar diferenţa dintre mine şi ea este că eu nu aş pune asemenea fotografii pe Facebook. Cred că nici măcar nu le-aş realiza, cunoscându-mi fizicul.

Urmare a comentariilor preponderent negative, de genul mergi la gimnastică, ce corp oribil, de ce te prostituezi şi tu şi alte asemenea, pe lângă comentariile libidinoase, fotografia a fost ştearsă. Nu înainte să o iau eu, spre prezentarea ei celorlalţi. Dincolo de corpul expus în acest mod, eu mi-am ridicat semne de întrebare asupra stilului de viaţă al solistei- dacă ai banii ei şi corpul din imagine, nu-mi pot explica ce face tată toată ziua. Ce ar avea mai bun de făcut decât să se îngrijească? În plus, mă întreb ce gen de sfătuitori are în jur. Chiar nu are pe nimeni cu capul pe umeri care să prevină acte stupide de expunere publică inutilă?

Înţeleg curiozitatea nestăvilită a publicului. Oamenii rareori se opresc la limita decenţei. Adică rareori vezi oameni care să cunoască producţiile unui artist şi să nu dorească să treacă dincolo de cortina pentru public. Toţi vrem să ştim mai multe despre alchimia celebrităţii. Acesta să fie reţeta succesului la public, a popularităţii? Cânţi bine şi te arăţi mai rău ca o femeie oarecare?

Celebritatea e grea…