Viaţa palpitantă a fetelor băieţoase

Nu ştiu dacă se vede prin scris, dar nu am fost niciodată genul de fată…pisicoasă. Am purtat pantaloni scurţi până la 15 ani, m-am fugărit cu băieţii şi m-am jucat cu ei până când mămicile din lumea bună au început să mă bârfească cum că aş umbla cu băieţi. Păi chiar umblam cu băieţi, dar scopul era să mă joc cu ei, nu să-i agăţ. Primul sărut a fost la majorat şi în alte detalii nu intru, că nu am cu ce să mă laud. În tot acest timp, fetele cuminţi chiar umblau cu iubiţii lor discret, feminin şi fără să intre în atenţia mămicilor fandosite. Dar tot eu m-am măritat mai bine (deşi mult mai târziu), sâc!

Mi-am amintit de acest important aspect al personalităţii mele pentru că de curând am fost la un concert de jazz. Solista frumoasă, cu voce bună, dar atââââât de pisicoasă…atââââât de mironosiţă….atâââââât de plină de artificii de gestică şi mimică, artificii reuşite, recunosc, că mă uitam la ea şi chiar o admiram pentru felul în care reuşea să-şi calibreze perfect limbajul corpului la versurile cântecului. Şi bineînţeles în stilul meu propriu şi personal, după un timp femininatea asta excesivă m-a enervat şi am început să mă gândesc la ce beneficii ai putea obţine, ca femeie, din acest comportament.

Pentru că mi se pare imposibil să fii atât de feminină, cuminte şi drăgălaşă la modul natural, fără să urmăreşti un interes. Însă dacă stau să fac o comparaţie, fiecare gen de femeie are parte de propriile realizări, conform personalităţii proprii.

Marele meu regret este că m-am născut într-un trup prea mic şi fără talente acrobatice evidente, pe lângă teama ancestrală de pericole fizice, căci mi-ar fi plăcut să fiu aviatoare dar mi-e teamă de înălţimi, aş fi vrut să fac drumeţii pe munte dar am prieteni sedentari, aş fi vrut să sar cu paraşuta dar numai când mă gândesc mă ia cu ameţeli. Mă gândesc dacă, totuşi, pisiceala mi-ar putea aduce mai degrabă ceea ce-mi doresc, mai mult decât un comportament excesiv de sincer.

Analizez deci cu atenţie posibilitatea unei schimbări de atitudine, pentru a obţine anumite avantaje, bineînţeles.