Victor Spirescu îşi caută de muncă pe Facebook.

În urmă cu câteva zile am fost adăugată pe grupul de Facebook London Jobs. Grupul este special constituit pentru românii care caută de lucru în Londra. Toate bune şi frumoase, joburi nu prea am văzut, în schimb am văzut mulţi români care caută de lucru.

Azi dimineaţă ce-mi văzură ochii? Victor Spirescu, românul ultramediatizat de tabloidele din UK, care a rămas fără serviciu după doar câteva zile, îşi caută de lucru pe grupul de Facebook sus-menţionat.

Să recapitulăm:

– românii au drept de muncă în UK de la 1 ianuarie 2014;

– pentru că suntem vedetele Europei de Est, presa britanică a sărit ca un şacal la gâtul primului (şi singurului) român venit la muncă în UK exact în ziua de 1 ianuarie 2014; acest român s-a întâmplat să fie Victor Spirescu

– datorită mediatizării intense  a cazului în presa britanică, românul îşi pierde jobul şi îşi caută de lucru după doar 10 zile de UK, timp în care toată presa i-a disecat trecutul, viaţa personală şi l-au hărţuit la locul de muncă până a fost dat afară.

Ce drăguţ. Bine ai venit în UK, tinere Victor. Ţara în care românii sunt buni să facă munca de jos, să fie prost plătiţi pentru ea, să fie ciuca bătăii pentru tabloide şi să îngroaşe (din vina altora) rândul şomerilor. Şi al celor care îşi strigă neputinţa şi problemele pe Facebook ca să fie luaţi la mişto şi de proprii compatrioţi.

Tabloide britanice, cine repară ce a stricat? De fapt, ce aţi stricat? Doar renumele unui popor şi viaţa unui om. Dar pentru Regatul Unit, România şi românii sunt probabil similare cu toilet paper